Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine a avut ghinion dublu în Moldova – expert

© Sputnik / Miroslav RotariСельский дом
Сельский дом  - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Expertul s-a referit la calitatea vieții în Moldova, comparând nivelul de trai al celor mai sărace și celor mai bogate localități din țară.
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Cele mai sărace 50 de localități din Moldova au un venit pe cap de locuitor de 16 ori mai mic decât cele mai bogate 50 - diferența este mai mare decât dintre Moldova și Germania. Și totodată, nu se compară nivelul veniturilor în Chișinău și în cel mai sărac sat din Moldova. O astfel de aritmetică a vieții a fost prezentată de expertul economic Veaceslav Ioniță în studioul Sputnik Moldova.
"Iese că cineva dintr-un sat sărac a avut ghinion de două ori: primul este că s-a născut în Moldova, cea mai săracă țară din Europa, iar al doilea - că s-a născut în cel mai sărac sat din Moldova", a spus economistul.
Și asta în pofida faptului că, potrivit lui Ioniță, statul compensează într-o măsură oarecare diferența ce ține de calitatea vieții.
Localitățile fantomă ale Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Republica Moldova
Când satele din Moldova vor începe să moară în masă
"Repet, luăm 50 cele mai sărace și 50 cele mai bogate localități. Dar dacă comparăm 10 și 10, acolo diferența de venit crește de până la 30-40 de ori. Calitatea vieții într-o localitate săracă este de 15 ori mai proastă decât în una normală. Iată și toate răspunsurile, iar acest lucru nu mă miră pentru că este logic ", a conchis interlocutorul.
Fluxul de știri
0