Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oamenii se vor putea vaccina cu Pfizer: Lotul donat de România a ajuns la Chișinuă

© REUTERS / DADO RUVICPfizer - Biontech
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Lotul de 100 620 de doze de vaccin Pfizer BioNTech donate de România a ajuns la Chișinău.
CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Lotul, care a fost donat cu titlu gratuit de către Guvernul României, a fost recepționat de către depozitul de vaccinuri al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.
Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, a mulțumit României și a menționat că dozele vor fi distribuite începând cu ziua de astăzi în toate centrele de vaccinare din țară.
„Suntem martorii unui alt gest de solidaritate din partea României și care reprezintă încă un pas pentru a ieși din pandemie. Acest sprijin e foarte important și valoros pentru cetățenii Republicii Moldova. Toate vaccinurile sunt sigure și eficiente și doar împreună putem învinge pandemia”, a declarat Denis Cernelea.
Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a reconfirmat angajamentul României de a susține în continuare cetățenii moldoveni.
„România și Republica Moldova au luptat împreună anul trecut împotriva pandemiei COVID-19. Am continuat să oferim donații de echipamente în valoare de peste 5.000.000 milioane de euro, iar, în luna februarie, am reușit să donăm primul lot de vaccin, astfel încât Republica Moldova să poată începe campania de vaccinare. E un sprijin direct pentru cetățeni, pentru sănătatea lor, pentru revenirea la normalitate”, a subliniat Bogdan Aurescu.
Astăzi, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a venit în vizită oficială la Chișinău și s-a întâlnit cu președintele Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui oficial străin în țara noastră după organizarea alegerilor parlamentare anticipate.
Bogdan Lucian AURESCU  - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Politică
Ministrul de Externe al României, la Chișinău: Ce declarații a făcut
Aceasta nu este prima donație făcută de țara vecină. Anterior, Guvernul de la București a oferit țării noastre 405 600 de doze de vaccin în mai multe tranșe.
Fluxul de știri
0