Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Externe al României, la Chișinău: Ce declarații a făcut

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKBogdan Lucian AURESCU
Bogdan Lucian AURESCU  - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. El s-a întâlnit astăzi cu președintele Maia Sandu, iar după întrevedere cei doi au făcut declarații pentru presă.
CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al României a anunțat în cadrul briefingului susținut împreună cu Maia Sandu că autoritățile de la București sunt deschise pentru o colaborare strânsă cu noua putere de la Chișinău.
„Avem încredere că va fi învestit rapid un guvern profesionist, care să gestioneze responsabil situația din Republica Moldova și să aducă Republica Moldova mai aproape de Europa. Contăm pe o cooperare reînnoită cu viitorul Guvern”, a declarat Bogdan Aurescu.
La rândul său, Maia Sandu i-a mulțumit lui Bogdan Aurescu pentru noul lot de 100 de mii de doze de vaccin Pfizer din România, care urmează să ajungă astăzi în Republica Moldova.
Transgaz, conductă de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Gazul rusesc ar putea ajunge în Moldova prin România: Ce se va întâmpla cu prețul
Ultima vizită a ministrului român de Externe la Chișinău a avut loc în luna februarie. Acesta a participat la ceremonia organizată la Chișinău cu prilejul acordării unui nou sprijin Republicii Moldova din partea României, în contextul pandemiei de COVID-19. Este prima vizită a vreunui oficial străin în țara noastră după organizarea alegerilor parlamentare anticipate.
Fluxul de știri
0