Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia elimină dolarul din tranzacțiile militare cu alte ţări

Dolari - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Abonare
Ponderea dolarului american în contractele militare ale Rusiei cu alte țări se apropie de zero, potrivit principalului contractant din domeniul Apărării al țării, Rosoboronexport.
CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik, Doina Crainic. „Majoritatea contractelor Rosoboronexport sunt încheiate în prezent în ruble sau în monedele naționale ale țărilor partenere. Ponderea dolarului în contractele noastre se apropie constant de zero”, a declarat reporterilor CEO-ul companiei Alexander Mikheiev, în cadrul MAKS 2021 Air Show, potrivit RT.
Доллары США - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Mișcare strategică: Rusia a investit un miliard în datoria publică a SUA
Acesta a menționat că Rusia a eliminat în mod deliberat dolarul în cazul plăților în contractele sale pentru export de arme, care, în ultimii ani, au adus țării aproximativ 15 miliarde de dolari anual echivalent în dolari, potrivit canalul TV Zvezda.
Acest lucru are loc în contextul unei tendințe mai ample către de-dolarizare a economiei rusești, Banca Centrală a țării și Fondul Național de Avere reducând recent la zero utilizarea dolarului în tranzacții.
Compania de stat de export de arme a avut o săptămână de succes, încheind 13 contracte internaționale în valoare totală de aproximativ 1,2 miliarde de dolari în contextul spectacolului aerian internațional MAKS 2021, care este în desfășurare în Jukovski, lângă Moscova.
Fluxul de știri
0