Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Filmele unui regizor moldovean fac înconjurul lumii

Filmele unui regizor moldovean fac înconjorul lumii
Abonare
Filmele cunoscutului regizor moldovean Dumitru Grosei sunt văzute de o lume întreagă grație festivalurilor internaționale la care participă talentatul cineast. Detalii despre succesele remarcabile obținute în ultima perioadă am aflat chiar de la el.
Filmul de scurt metraj "Today artist, tonight taxist", produs în 2018, își continuă marșul triumfal la marile și importantele festivaluri din lume. Regizorul Dumitru Grosei a dezvăluit pentru Sputnik Moldova că recent pelicula a fost selectată la un prestigios festival internațional și a ajuns în finală. Un alt film cunoscut în regia lui Dumitru Grosei a fost selectat la Festivalul Filmului Modern din Armenia.

"Toate aceste rezultate mă motivează să muncesc în continuare cu multă dedicație. Nu este ușor să răzbați la festivalurile internaționale și mai cu seamă să obții premii. Este un succes deosebit pentru mine", a spus Dumitru Grosei.

De menționat este că în palmaresul regizorului moldovean sunt zeci de premii obținute în cadrul festivalurilor internaționale.
Printre acestea se numără trofeul "Gagara de Aur" la cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și TV "TO SAVE AND PRESERVE", desfășurat în în Hanti-Mansiisk, Rusia. Dumitru Grosei a mai câștigat premiul pentru "Cel mai bun scenariu" cu proiectul cinematografic "Ionel și Maricica" la International Film Festival Golden Frame din Kharkov, Ukraina. Totodată, peliculele sale au beneficiat de nominalizări oficiale în Italia, China, Maroc, Turcia, Albania, Liban, România ș.a.
În 2020, o altă producție cinematografică a obținut Marele Premiu la Categoria „Film de Ficțiune” la un festival de film internațional din Argentina.
Filmele regizorului Dumitru Grosei sunt înscrise la peste 1000 de festivaluri din toată lumea.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0