Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Explozia de la uzina chimică din Ucraina: Este sau nu poluat aerul în Moldova

© Pixabay / stevepb / Poluare
Poluare - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția de Mediu vine cu o reacție la informațiile privind impactul negativ în urma exploziei de la uzina chimică din Ucraina.
CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. În Republica Moldova nu au fost depistate depășiri esențiale ale concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic în urma exploziei la uzina chimică din Ucraina. Precizarea a fost făcută de Agenția de Mediu printr-un comunicat de presă.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Internațional
Alarmant! Ploi acide în apropiere de Moldova după o explozie la o uzină chimică
Potrivit informațiilor instituției, laboratorul pentru calitatea aerului din cadrul Agenției efectuează zilnic activitatea de prelevare și analiză a mostrelor de aer atmosferic de la șase posturi staționare de observații din municipiul Chișinău, în baza a opt indicatori, și de la două posturi din municipiul Bălți, în baza la șase indicatori.
„Conform buletinelor zilnice privind poluarea și prognoza poluării aerului atmosferic în municipiul Chișinău și Bălți, nu s-au identificat depășiri esențiale a concentrațiilor maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic. În perioada 19-22 iulie în municipiul Chișinău și Bălți nivelul poluării aerului, conform evaluării indicilor calității aerului atmosferic s-a constatat ca redus”, este precizat în comunicatul Agenției.
În context, specialiștii spun că nu există motive de îngrijorare după explozia de la uzina chimică din orașul Rovno, Ucraina. De precizat, meteorologii din Ucraina au prognozat ploi acide, după ce la uzina chimică din orașul Rovno s-a produs o explozie. În urma deflagrației, pe cer a fost vizibil un nor mare de smog portocaliu, iar particulele de oxid de azot au ajuns în aer.
Fluxul de știri
0