Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Alarmant! Ploi acide în apropiere de Moldova după o explozie la o uzină chimică

© Sputnik / Miroslav Rotari / imagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În apropiere de Republica Moldova au fost prognozate ploi acide. Fenomenul are loc în urma exploziei de la o uzină chimică din Ucraina.
Chișinău, 21 iul – Sputnik. Meteorologii din Ucraina prognozează ploi acide, după ce o uzină chimică din orașul Rovno a explodat. În urma deflagrației, pe cer a fost vizibil un nor mare de smog portocaliu, iar particulele de oxid azot au ajuns în aer.
Din acest motiv, în localitate sunt așteptate precipitații acide.
Meteorologii asigură locuitorii că nu există nicio amenințare la adresa vieții și sănătății în legătură cu situația de urgență. În același timp, centrul hidrometeorologic afirmă că oxidul de azot a pătruns în atmosferă și a fost dispersat doar local, iar o cantitate de oxid de azot a fost dizolvată în apa atmosferică, reducând aciditatea precipitațiilor din nord-vestul țării.
Locuitorilor care locuiesc în zona incidentului nu le este recomandat să iasă în ploaie, iar dacă acest lucru nu poate fi evitat - să folosească o umbrelă.
Fluxul de știri
0