Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin și Merkel au discutat despre acordurile de la Minsk și Nord Stream 2

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Trecere la banca de fotografiiVladimir Putin și Angela Merkel
Vladimir Putin și Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cabinetul de miniștri german: Angela Merkel a discutat cu Vladimir Putin punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk și a proiectului conductei de gaz Nord Stream 2
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. Vladimir Putin a purtat discuții telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, a declarat serviciul de presă de la Kremlin.
"Liderii sunt mulțumiți de finalizarea în viitorul apropiat a conductei de gaz Nord Stream 2. Președintele rus a menționat angajamentul consecvent al părții germane în ceea ce privește implementarea acestui proiect, care are un caracter exclusiv comercial și vizează consolidarea securității energetice a Germaniei și Uniunii Europene ", a subliniat administrația prezidențială.
Sursa citată a adăugat că, în mod separat, Putin și Merkel au atins posibilitatea prelungirii contractului pentru tranzitul gazelor rusești între Moscova și Kiev după 2024.
Сторонники Талибана на границе Афганистана и Пакистана  - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Rusia
Rusia invită India și Iranul să se alăture discuțiilor extinse din cadrul „Troica”
Kremlinul a subliniat, de asemenea, că atunci când a discutat despre criza internă ucraineană, Putin a atras atenția specială a interlocutorului său „asupra legii în mod deschis discriminatoare „Cu privire la popoarele indigene din Ucraina”, adoptată de Rada Supremă de la Kiev.
Detaliile convorbirii telefonice au fost dezvăluite și de serviciul de presă al guvernului german.
"Discuția telefonică a vizat punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk privind soluționarea pașnică a conflictului din estul Ucrainei. Au fost discutate, de asemenea, probleme energetice precum tranzitul de gaze prin Ucraina și conducta Nord Stream 2. Au fost ridicate și probleme bilaterale", se menționează în comunicat.
Miercuri a fost anunțat faptul că Berlinul și Washingtonul au semnat un acord privind Nord Stream 2. Potrivit adjunctului secretarului de stat american Victoria Nuland, Germania s-a angajat să solicite sancțiuni ale UE împotriva Moscovei dacă Rusia va folosi exporturile de energie ca armă împotriva statelor europene.
Moscova a cerut în repetate rânduri să înceteze menționarea Nord Stream 2 în contextul oricărei politizări, deoarece este un proiect comercial care este benefic atât pentru Rusia, cât și pentru Uniunea Europeană.
Fluxul de știri
0