Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Atenție mare: Șoferi de TIR din România pot intra în carantină

© Photo : Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului
 Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului    - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Abonare
O măsură legislativă, care a intrat în vigoare de la 1 iulie în România, îi pune la grea încercare pe transportatorii români care vor intra în carantină dacă nu sunt vaccinați anti-COVID-19. Ce spun reprezentanții firmelor de transport.
CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik, Georgiana Arsene. Situație difică pentru firmele de transport și pentru șoferii de TIR și autocar: aceștia vor intra în carantină dacă nu sunt vaccinați anti-COVID-19.
Această nouă măsură legislativă a intrat în vigoare la începutul lunii în curs și deja dă mari bătăi de cap atât șoferilor, cât și reprezentanților firmelor de transport.
Și aceasta pentru că firmele ar putea avea pierderi mari ca urmare a carantinării șoferilor de TIR.
Majoritatea şoferilor de cursă lungă nu sunt vaccinaţi, iar carantinarea lor, după fiecare cursă, presupune pierderi uriaşe pentru firmele la care lucrează.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Economie
Șoferii sunt în panică: În mai multe rețele de benzinării a dispărut motorina
Pe transportatorii arădeni, această măsură îi pune într-o situație foarte dificilă, fiindcă, pe de o parte, nu își pot forța angajații să se vaccineze, iar, pe de alta, riscă să piardă contracte, deoarece nu vor mai avea suficienți șoferi disponibili, notează antena3.ro.
Noul val al pandemiei de covid amenință viitorul firmelor de transport. Pe de o parte, șoferii nu vor să se vaccineze, iar, pe de alta, patronii pot ajunge în situația în care să nu aibă cine onora comenzile.
”Este un risc pe care nu vrem să îl luăm în calcul, să pierdem curse sau personal pentru că toţi avem în spate bănci, rate. Este o situaţie disperată pentru noi”, spune Vlad Betea, administrator la o firmă de transport.
La rândul său, Direcția de Sănătate Publică a cerut autorităților să clarifice situația referitoare la perioada de tranzit de 24 de ore în ţară şi de cursele conform contractului de muncă, dacă se mai impune carantinarea, dar încă aşteaptă răspuns.
Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, spune că probleme sunt doar în companiile unde transportatorii nu sunt vaccinaţi.
”Cel mai bine ar fi să fie vaccinaţi şi asta trebuia să se întâmple până acum”, spune Horea Timiş, director DSP Arad.
Măsura este considerată abuzivă de către proprietarii de firme.
În contextul noilor reglementări, transportatorii din Arad se vor întâlni pentru a stabili o strategie.
Ei nu exclud să încerce să își găsească dreptatea în instanță, de teamă că noile reglementări i-ar putea falimenta.
Fluxul de știri
0