Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Suharevskaia: Cauza pentru care Sandu riscă să-i urmeze calea lui Zelenski

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu Volodimir Zelenski
Maia Sandu Volodimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Abonare
Politologul rus Olga Suharevskaia a analizat cauzele pentru care Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate pot face greșeli grave în politica internă și externă a țării.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită de lucru în Georgia în perioada 19 - 20 iulie. La Batumi a fost și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, dar și președintele Georgiei, Salome Zurabishvili.
Șefii de stat au participat la cea de-a 17-a Conferință internațională „Trei state - o singură alegere: Georgia, Moldova și Ucraina în acțiune” care s-a desfășurat la Batumi.
Ucraina, Georgia și Moldova au semnat un memorandum privind înființarea „trio-ului asociat” la 17 mai 2021, la Kiev. Documentul subliniază aspirațiile europene ale celor trei parteneri asociați ai UE și ambițiile lor de a deveni membri ai Uniunii Europene.
Maia Sandu, vizită în Georgia - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Politică
Expert: „Trio” format din Ucraina, Georgia și Moldova este reîncarnarea GUM
Cum folosește UE Moldova? Și de ce Maia Sandu poate face multe greșeli în activitățile sale politice? Răspunsurile la aceste întrebări au fost date de magistrul în politici externe și avocatul Olga Suharevskaia în studioul Sputnik Moldova.
"Uniunea Europeană urmărește o politică standard față de fostele state ale URSS situate în Europa de Est. Este necesar să înțelegem că integrarea europeană este un proces continuu. Nimeni nu și-a stabilit o astfel de sarcină pentru a admite aceste state în Uniunea Europeană", a spus ea.
Potrivit expertului, atunci când statele din Parteneriatul Estic trebuie stimulate, la Bruxelles sunt întreprinse o serie de acțiuni specifice. Totul se face în interesul politicii externe a SUA, când oamenii obișnuiți din Moldova și Ucraina au fost seduși de retorica pro-europeană, promisiuni de pensii și salarii ca în UE, un regim fără vize, posibilitatea de a merge acolo la muncă, creșterea nivelului de trai și combaterea corupției.
Suharevskaia a adăugat că, în practică, toate aceste promisiuni sunt, cel mai probabil, imposibil de realizat, iar politicienii care le-au distribuit cu generozitate în Moldova își vor pierde brusc ratingul, așa cum se întâmplă astăzi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu partidul său.
Fluxul de știri
0