Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldova, atractivă pentru creșterea alunelor: Perspective pentru producători

Moldova, atractivă pentru creșterea alunelor
Abonare
În data de 22 iulie, va avea loc Conferința Internațională "𝐀𝐋𝐔𝐍𝐔𝐋 𝐋𝐀 𝟑𝟔𝟎°". Ce își propun organizatorii, care este publicul țintă și impactul asupra producătorilor locali, am aflat de la Alexandru Perjan, reprezentantul Euroalun - Alune Moldova.
Potrivit organizatorilor, participanții vor primi o serie de informații utile cu privire la noile tehnologii, inovații și instrumente de mecanizare a culturii de alun. Aceștia vor fi ghidați de experții în domeniul cultivării alunelor din Italia, Georgia și producătorii cu experiență din Moldova.
"Producătorii noștri au posibilitatea de a veni cu ceva nou pe piața autohtonă, iar acest domeniu este unul de perspectivă. Avem o piață de desfacere bună și cerere pe piețele internaționale. Avem mai multe soiuri de alun și această nișă trebuie dezvoltată în continuare", a precizat Alexandru Perjan.
Potrivit lui, în cadrul companiei Euroalun sunt înscriși peste 38 de producători locali. În Republica Moldova, plantațiile de alun se întind pe o suprafață de 460 hectare și sunt repartizate pe întreg teritoriu.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0