Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Eveniment dedicat Chișinăului, la Biblioteca Municipală - detalii

Eveniment dedicat Chișinăului, la Biblioteca Municipală - detalii
Abonare
Colocviile de vară ale Bibliotecii Municipale continuă programul unei ample activități - Festivalul „Te salut, Chișinău!”, organizat de Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău. Detalii am aflat de la Mariana Harjevschi, directorul Bibliotecii.
Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Capitală organizează Colocviile de vară ediția a X-a, cu genericul ”Contribuția bibliotecii publice la valorificarea memoriei locale”, în perioada 21-22 iulie. Evenimentul va avea loc în contextul aniversării a 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău.
În acest an, colocviile vor reuni specialiști bibliotecari, manageri ai bibliotecilor, cercetători științifici ș.a. În cadrul ediției vor participa oaspeți din renumitele biblioteci din România.
"Fiecare bibliotecă va veni cu propria experiență – studii, cercetări, proiecte ș.a. Colocviile de vară din acest an se vor axa pe analiza bunelor practici ale bibliotecilor publice în domeniul studierii și promovării istoriei locale din Republica Moldova și România. Acestea nu sunt altceva decât o formă de animație profesională în cadrul căruia dialogăm pe diverse teme și avem ulterior dezbateri și luăm anumite decizii", a precizat Mariana Harjevschi.
Potrivit interlocutoarei, în cea de-a doua zi, echipele de bibliotecari vor prezenta, în cadrul unei expoziții-concurs, revistele filialelor, dedicate orașului Chișinău, demonstrând abilități de creare a unui produs cu instrumente ale tehnologiilor informaționale.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0