Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât timp va fi valabil certificatul de vaccinare anti-COVID: Anunțul specialiștilor

© AFP 2024 / JOEL SAGETPașaport UE de vaccinare împotriva COVID
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Abonare
Specialiștii în sănătate au oferit informații cu privire la termenul de valabilitate a certificatului de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. În prezent, certificatele de vaccinare anti-COVID-19 nu au un termen de valabilitate. Declarația a fost făcută de către directorul interimar al ANSP, Vasile Guștiuc, în cadrul unei conferințe de presă organizat de Ministerul Sănătății.
”Certificatele de vaccinare nu au, de fapt, vreun termen de valabilitate la moment. Ele sunt valabile la a 14-a zi după încheierea a acelui complex de vaccin, conform schemei. Nu se vorbește la ziua de azi de vreo perioadă de valabilitate a certificatului”, a afirmat Vasile Guștiuc.
Directorul interimar al ANSP a menționat că, în cazul în care vor apărea niște dovezi științifice în contextul termenului de valabilitate a certificatului de vaccinare împotriva COVID-19, țara noastră se va conforma.
”Ele sunt valabile. Dacă vor apărea careva precizări sau dovezi științifice în contextul valabilității certificatului, atunci, evident, ne vom conforma și noi”, a menționat Guștiuc.
Vaccinare cu Moderna împotriva COVID-19 în SUA - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Republica Moldova
România trimite o sută de mii de doze de vaccin anti COVID-19 în Republica Moldova
Totodată, specialistul în sănătate a specificat că se examinează posibilitatea de a introduce unele aspecte de condiționare a vaccinării pentru anumite categorii de angajați, în funcție de evoluția epidemiologică în țară. Măsura ar putea viza lucrătorii din cadrul instituțiilor de învățământ și educație, celor din HoReCa, transportul de pasageri, atât intern cât și extern. Măsura ar putea fi luată în scopul diminuării riscul răspândirii infecției COVID -19.
”Totul va depinde de cum se va derula pe parcursul ultimei perioade procesul de imunizare, evoluția procesului epidemiologic prin infecția COVID-19”, a precizat directorul interimar al ANSP.
Amintim că, potrivit unei ultime decizii ale Comisiei Naționale de Sănătate Publică, conducătorii de instituții din țara noastră sunt îndemnați să faciliteze și să încurajeze vaccinarea împotriva noului tip de coronavirus, cu scopul de a atinge rata de imunizare de 70% până la 1 septembrie în rândul angajaților.
Fluxul de știri
0