A distrus tot ce i-a stat în cale. Sute de hectare de culturi agricole, afectate de ploaie

© Sputnik / Miroslav Rotariploaie
ploaie - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul țării în ultima perioada, în mai multe localități au fost înregistrate prejudicii majore.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Intemperia de ieri a făcut ravagii în mai multe localități din țară. Sute de hectare de culturi agricole au fost afectate de ploi și vânt.
Precipitațiile abundente au distrus mai multe hectare de culturi agricole în sate din raionale Soroca, Criuleni, Ungheni, Florești, Basarabeasca, Orhei și UTA Găgăuzia. Iar în localitatea Dubna din raionul Soroca ploile cu grindină au prejudiciat 185 ha de rapiță, 260 ha de porumb și 96 ha de grâu.
Град - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Ploi cu grindină în Găgăuzia: Culturi compromise și livezi distruse
În satul Stoicani, precipitațiile și vântul puternic a smuls 100 foi de ardezie de pe acoperișul unui depozit agricol, iar la Slobozia–Cremene ploile au afectate 102 hectare de livezi.
Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Miclești, raionul Criuleni unde un drum local a fost distrus pe o distanță de 2,5 km.
La Comrat, precipitațiile au prejudiciat 184 ha de livezi, 300 ha de porumb, dar și 250 ha de grâu. Din cauza ploilor abundente, în localitatea Ciocâlteni din raionul Orhei au fost distruse 150 ha de floarea soarelui și 100 ha de porumb.
Actualmente, în toate localitățile afectate lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea pagubelor.
Totodată, meteorologii au avertizat despre posibilitatea unor inundații locale, dar și creșterea nivelului apei în râurile mici, în perioada 20-21 iulie.
Fluxul de știri
0