Ploi cu grindină în Găgăuzia: Culturi compromise și livezi distruse

Град - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Localitățile și producătorii agricoli din raionul Comrat au suferit din nou mari pagube din cauza vremii nefavorabile.
CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik, Maxim Topal. „Culturile precum caisele, prunele, cireșele, strugurii, floarea-soarelui, porumbul, grâul, fructele de pădure, legumele și altele au fost afectate semnificativ. Intemperia a afectat multe gospodării agricole. Din păcate, nicio fermă nu și-a asigurat recolta de la fenomene naturale", au declarat reprezentanți ai Direcției principale a complexului agroindustrial din Găgăuzia.
Nori - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Vine potopul: Iată ce urmează să se întâmple în orele următoare
Specialiștii departamentului au mers să inspecteze unele dintre zonele afectate, dar din cauza drumurilor de acces spălate și a noroiului din câmpuri și grădini nu a fost posibil să ajungă peste tot.
După cum a remarcat producătorul agricol Grigori Morar, cel puțin 5 hectare de podgorii vor trebui să fie dezrădăcinate în gospodăria sa. Câmpurile de porumb, grâu și floarea-soarelui au fost distruse în proporție de aproape 100%.
"Era ca și cum ar fi căzut pietriș din cer - era o grindină atât de puternică", a spus Grigori Morar.
Producătorii agricoli afectați de grindină ar trebui să contacteze cât mai curând posibil departamentul regional de urgență din Găgăuzia și primăria locală pentru a înregistra pagubele.
Începând cu 20 iulie, 12 întreprinderi agricole din Comrat și 2 gospodării din satul Cioc-Maidan, raionul Comrat, au raportat despre pagubele cauzate de dezastru. Cele mai afectate sunt terenurile agricole din partea de nord a regiunii, care nu au acoperire antigrindină.
Fluxul de știri
0