Procurorul General: Cavcaliuc va fi reținut imediat la intrarea în țară

© Sputnik / Miroslav RotariГеоргий Кавкалюк
Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Gheorghe Cavcaliuc se pare că nu se mai poate ascunde de procuratură. Acesta urmează a fi reținut la întoarcerea sa în țară.
CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, va fi reținut la intrarea în Republica Moldova. Precizarea a fost făcută de procurorul general, Alexandr Stoianoglo în cadrul unei emisiuni televizate.
Procurorul a menționat că după reținere Cavcaliuc va fi dus la Procuratură, iar după efectuarea tuturor procedurilor el va fi eliberat. Procurorul general mai spune că Gheorghe Cavcaliuc face tot posibilul pentru a evita să vină la Procuratură și tergiversează examinarea dosarului penal. Ce ține de aducerea silită sau reținerea lui Cavcaliuc, acestea sunt doar niște proceduri procesual-penale care se aplică în cazul tuturor persoanelor cu statut de învinuit sau inculpat.
Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Societate
Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de Procuratură – de ce a fugit din țară
Întrebat de ce un colonel în rezervă care cunoaște regulile în domeniul justiției a evitat să se prezinte la Procuratură în favoarea unei vacanțe cu familia, în afara țării, Stoianoglo spune că liderul PACE a acționat în acest mod special pentru a evita finalizarea dosarului penal.
„Dosarul penal în privința lui a fost finalizat încă înaintea alegerilor parlamentare anticipate. Dar noi nu am vrut să fim învinuiți că facem lucruri la comandă sau de implicare în procesul electoral. De câteva ori a inițiat amânarea de punere sub învinuire. Mai apoi, în perioada electorală avea imunitate. Mai târziu, am solicitat CEC-ului aducerea silită, punerea sub învinuire și efectuarea tuturor acțiunilor procedurale care sunt prevăzute prin lege”, a precizat Alexandr Stoianoglo.
Amintim, liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de Procuratura raionului Sângerei pentru eschivarea de a se prezenta la organul de urmărire penală în dosarul verde de briliant.
Gheorghe Cavcaliuc  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Cavcaliuc este așteptat la Procuratură: Care este motivul
Astăzi, Gheorghe Cavcaliuc a scris pe pagina sa de Facebook că nu se eschivează și că este în concediu cu familia sa, la fel ca și avocații lui. Președintele „PACE” susține că a cerut recuzarea procurorilor cu care el este în conflict de interese și care nu i-ar putea garanta un proces echitabil, lucru infirmat de Alexandr Stoianoglo.
Fluxul de știri
0