Purtătoarea de cuvânt a MAE rus prezintă o dovadă revoltătoare a ipocriziei Occidentului

© МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Occidentul folosește sportul – atacul la marii sportivi și competiții, pentru a ataca Rusia și pe președintele Vladimir Putin.
BUCUREȘTI, 20 iul – Sputnik. Sportul și cultura nu ar trebui politizate și folosite în atacuri politice. Și, totuși, asta face Occidentul, care încearcă distrugerea imaginii Rusiei lovind în marii sportivi ruși, dar și manifestările organizate de Rusia.
Cazul marii tenismene Maria Șarapova a fost evident: cariera unei dintre cele mai apreciate sportive din lumea a fost oprită printr-o făcătură, numai pentru că era… cea mai cunoscută rusoaică din lume și pentru că, deși locuia în SUA, nu voia să renunțe la cetățenia rusă și la bunele relații cu Moscova.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Rusia
Zaharova pune la punct demnitarii germani care lansează teorii conspiraționiste
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus scoate însă în evidență că până și cel mai important eveniment sportiv din lume – Olimpiada – este afectat de politizarea occidentală. Simbolul păcii și prieteniei mondiale, Olimpiada este folosită de cercuri din Occident pentru a ataca Rusia!
Zaharova face dovada prin diferența între felul în care una dintre cele mai cunoscute publicații occidentale, ”TIME”, tratează Olimpiada de la Tokio – față de cum a abordat Olimpiada de la Soci, din Rusia.
”Selecțiile de copertă ale revistei Olimpiada de la Tokyo sunt pline de dramatism, încredere și respect”, arată Zaharova, subliniind că, în cazul de acum, ”Sportul și oamenii sunt personajele principale ale publicațiilor”.
În schimb, în cazul Olimpiadei din Rusia, aceeași publicație prezenta totul în alt mod – atacând direct competiția, inducând ideea că este o lucrare politică a lui Vladimir Putin, pe care îl atacau în fel și chip.
”Amintiți-vă acum Jocurile Olimpice de la Soci și cum le-au prezentat-o ​​aceleași mass-media - caustic, peiorativ, prin prisma politicii bazate pe stereotipuri populare”, scrie Zaharova, conchizând – ”Propaganda occidentală, fără nici o obiectivitate”.
Printre altele, este de menționat că marea majoritate a presei sportive internaționale – nu politice! – a considerat atât Olimpiada de la Soci (2014), cât și Campionatul Mondial de fotbal din Rusia (2018) drept cele mai bine organizate competiții – iar spectatorii veniți din alte țări au apreciat la superlativ atmosfera din marile orașe ruse unde s-au derulat competițiile.
Privind cele două seturi de imagini, nu ai cum să nu fii de acord cu Zaharova – și să nu te revolți, la fel ca ambasadoarea rusă, în fața ipocriziei și a dublei măsuri a occidentului!
Fluxul de știri
0