Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova pune la punct demnitarii germani care lansează teorii conspiraționiste

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus ia atitudine fermă împotriva declarațiilor unor demnitari germani, care manifestă o atitudine nepotrivită la adresa presei și lansează teorii conspiraționiste.
BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik. Maria Zaharova îl pune la punct pe președintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble, care într-un interviu publicat pe 11 iulie în săptămânalul german ”Bild am Sonntag” a lansat acuzații și ipoteze conspiraționiste.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Rusia
Zaharova, despre campania electorală din Moldova și relațiile cu Chișinăul după alegeri
Conform declarațiilor lui Schäuble, Moscova ar fi manipulat deliberat opinia cetățenilor germani cu origini rusești prin redacția în limba germană a holdingului media Russia Today.
”Se presupune că, din „vina” ei, imigranții din Rusia își schimbă preferințele electorale, refuzând să sprijine forțele politice conservatoare și creștin-democrate (al căror reprezentant este însuși Wolfgang Schäuble) în favoarea partidului de dreapta de opoziție, AfD - ”Alternativa pentru Germania”.”, susține Maria Zaharova.
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus arată că și un alt demnitar german, ministrul federal al Internelor, Horst Seehofer, a făcut declarații contra Russia Today (ediția germană), dar recunoaște că, în același timp, ”s-a distanțat de facto de speculațiile conspiraționiste răspândite în jurul presei rusești”.
”Seehofer a confirmat în mod clar că „RT-Deutsch”, în ciuda politicii sale editoriale „neprietenoase” față de Germania, nu reprezintă o „amenințare hibridă”, spune Zaharova.
În replică, Maria Zaharova declară ferm: ”Considerăm inacceptabile astfel de insinuări ale membrilor conducerii superioare și ale Guvernului Republicii Federale Germania”.
”Acuzațiile aduse mass-media ruse - extrem de profesionistă, cu o audiență globală de milioane de oameni - sunt absolut neîntemeiate”, declară Zaharova, arătând că ”Încercările de a discredita și calomnia jurnaliștii RT-Deutsch - care sunt în principal cetățeni ai Republicii Federale Germania - contrazic fundamental obligațiile Germaniei de a asigura libertatea de exprimare și pluralismul de opinii, consacrate printr-o serie de documente internaționale”.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Ministerul rus de Externe subliniază că atacând mass-media, Berlinul ”călcă în mod flagrant valorile democrației, ale căror promovare, inclusiv cu mult dincolo de propriile frontiere, o declară prioritară”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0