Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-ă răzgândit să plece din politică: Sîrbu, numit vicepreședinte la „ȘOR”

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента  - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Sergiu Sîrbu, fostul deputat în Parlamentul de legislatura a X-a, se pare că s-a răzgândit - nu mai pleacă din politică.
CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Sergiu Sîrbu a fost numit în funcția de vicepreședinte al Partidului „ȘOR”. Asta după ce zilele trecute a anunțat că se retrage din politică. Într-un comunicat de presă al Partidului „Șor” este precizat că această decizie a fost luată de președintele formațiunii, Ilan Șor.
Roman Mihăieș - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Societate
Analist politic: Ce se va schimba în relația cu Rusia după alegerile parlamentare
„Decizia de a-l numi pe Sergiu Sîrbu în funcția de vicepreședinte al Partidului „ȘOR a fost luată în conformitate cu Legea nr. 294 din 21.12.2007 cu privire la partidele politice, în baza articolului 35 al Statutului Partidului „ȘOR”. Prin urmare, Sergiu Sîrbu urmează să preia responsabilitatea în ceea ce privește aspectele de ordin juridic și legislativ. Decizia urmează sa fie parafată de Consiliul Politic Național al Partidului „ȘOR”, care urmează să se reunească în ședință, în curând”, este precizat în comunicatul partidului.
Recent, Ilan Șor a menționat că toți candidații pentru funcția de deputat, incluși pe lista Partidului „ȘOR” la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, se vor regăsi în echipa formațiunii pe care o conduce. Contactat de Sputnik Moldova pentru a comenta decizia, Sergiu Sîrbu nu a răspuns la telefon. 
Amintim, într-un comentariu pentru Sputnik Moldova, deputatul în Parlamentul de legislatura a X-a Sergiu Sîrbu susține că după ce a pierdut mandatul de deputat, în sfârșit își va putea finaliza teza sa de doctorat și se va putea dedica mai mult științei. Fostul deputat a evitat să spună dacă va mai reveni în politică sau nu, dar nu exclude acest lucru definitiv. 
Emisiunea ”Logica Puterii”  - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Podcasturi
Când va fi învestit Guvernul și ce se va întâmpla cu Alexandru Stoianoglo
„Nu vreau să spun nimic acum. Niciodată nu știi. Poate mă voi orienta către segmentul societății civile, dar e devreme încă să vorbesc acum. Acum au venit oameni noi. Le urăm succes, iar noi cu siguranță ne vom găsi un loc în viața asta”, a spus el. 
Pe 11 iulie, în Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Conform rezultatelor după procesarea a 100% din procesele verbale, PAS a adunat 52,80 la sută dintre voturi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,17%, Partidul Politic „ȘOR” - 5,74%.
Ceilalți concurenți electorali nu depășesc pragul necesar pentru accederea în Parlament. Pe locul patru se situează blocul Renato Usatîi cu 4,10% din voturi, al cincilea este Partidul Platformei Demnitate și Adevăr cu 2,33%, urmat de Partidul Democrat cu 1,81%, PP DA - 1,45%.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0