Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Analist politic: Ce se va schimba în relația cu Rusia după alegerile parlamentare

© Sputnik / Mihai CarausRoman Mihăieș
Roman Mihăieș - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Analistul politic Roman Mihăeș consideră că, jucând în echipa Occidentului, politicianul prudent Maia Sandu va începe negocierile cu Rusia.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Maia Sandu și guvernul ei, care va fi învestit în curând în Moldova, vor juca în echipa Occidentului, verificându-și pozițiile cu Uniunea Europeană, SUA, România, Germania - principalele țări și organizații cu președintele și PAS cooperează. Opinia a fost exprimată de analistul politic Roman Mihăeș în emisie la Radio Sputnik Moldova.
„Pe de altă parte, Maia Sandu a arătat deja că este foarte atentă în relațiile cu Federația Rusă, care sunt destul de dificile. Ar trebui să se înțeleagă că Moldova are un conflict transnistrean, o datorie de gaze care a depășit 7 miliarde. Aceste probleme s-au acumulat și nimeni nu le poate rezolva timp de trei decenii", a notat expertul.
Pe agenda relațiilor economice moldo-ruse există și probleme ale migranților moldoveni.
„Sunt sigur că Maia Sandu și viitorul guvern vor ajunge la o conversație constructivă cu liderii Federației Ruse și unele probleme vor fi rezolvate. Nu sunt sigur că schimbările vor fi radicale, dar cel puțin partea moldovenească nu va încălca statu quo-ul, deoarece acesta nu este stilul Maiei Sandu ", este convins analistul.
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Relația Moldova-Rusia: Ar putea să se schimbe ceva după alegeri?
În opinia sa, Sandu și viitorul guvern nu vor lua decizii care nu-i plac Federației Ruse și vor duce la o escaladare a conflictului.
„Acesta este un politician foarte atent: ea nu spune nimic din ceea ce nu ar fi fost gândit și se poate aștepta de la ea acțiuni raționale în legătură cu Rusia și întregul complex de probleme care există între Moldova și Federația Rusă. Cel mai probabil, după numirea unui nou guvern, este posibilă o vizită cu viitorul prim-ministru în Rusia pentru a începe negocieri cu privire la problemele existente”, a conchis interlocutorul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0