Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia ar putea fi instituită pedeapsa pentru apeluri la refuzul vaccinării

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Un reprezentant al Camerei Obștești din regiunea Leningrad a propus să fie instituită responsabilitatea penală pentru apeluri la refuzul vaccinării.
CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Prim-vicepreședintele Camerei Obștești a regiunii Leningrad Vladimir Petrov consideră că este necesară tragerea la răspundere pentru îndemnurile de a refuza vaccinarea din motive non-medicale. RT scrie despre acest lucru cu referire la scrisoarea lui către șeful Ministerului Justiției, Constantin Ciuicenko, informează RIA Novosti.
AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Societate
Spania nu va mai achiziționa vaccinul AstraZeneca
Autorul inițiativei a atras atenția și asupra faptului că unii cetățeni ruși fac propagandă pentru tot felul zvonuri și ipoteze privind pericolul vaccinurilor, și chiar unii lucrători medicali reproduc aceste mituri. În afară de aceasta, el este îngrijorat în legătură cu piața neagră de vânzare a certificatelor și codurilor QR.
”În acest sens, vă rog să evaluați ideea completării Codului penal în ceea ce privește stabilirea responsabilității pentru apelurile la refuzul vaccinării din motive non-medicale, stabilirea responsabilității pentru lucrătorii medicali care răspândesc informații false și dăunătoare despre vaccinare, stabilirea responsabilității pentru achiziționarea de către cetățeni a certificatelor și altor documente contrafăcute cu privire la vaccinare ", - a scris Petrov.
Acest lucru, consideră membrul Camerei Obștești, va permite dezrădăcinarea unor „fenomene inacceptabile” în țară.
Vaccinarea poate deveni obligatorie în Moldova? Ce spune avocatul poporului>>>
Cetățenii ruși au posibilitatea să se vaccineze gratuit împotriva coronavirusului cu preparatele ”Sputnik V”, ”EpiVacCorona” și ”KoviVac”, pentru revaccinare există ”Sputnik Light”. Autoritățile își propun să imunizeze 70% din populație către sfârșitul verii. În unele regiuni, vaccinarea este obligatorie pentru anumite grupuri de cetățeni.
Fluxul de știri
0