Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spania nu va mai achiziționa vaccinul AstraZeneca

© REUTERS / YVES HERMANAstraZeneca
AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Restul de vaccin AstraZeneca rămas din Spania va fi transmis țărilor terțe prin intermediul COVAX (Acces global la vaccinurile COVID-19).
CHIȘINĂU, 19 iulie - Sputnik. Spania nu va mai achiziționa vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului. Informația a fost confirmată pentru RIA Novosti de Ministerul Sănătății.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2021
Societate
Șoc în Europa: Norvegia refuză definitiv AstraZeneca și oprește vaccinarea cu Johnson
Ministerul a menționat că în prezent acest vaccin este transmis doar comunităților autonome pentru a „finaliza vaccinarea populației cu vârsta peste 60 de ani”. În grupul de vârstă de la 60 la 69 de ani, 78 la sută sunt deja complet vaccinați (o doză au primit 95,6%), în grupul de vârstă de la 70 la 79 de ani vaccinarea este de 97,6%,în grupul de peste 80 de ani - 100%.
Inițial se aștepta că Spania va achiziționa 31 de milioane de vaccinuri AstraZeneca. Însă din cauza efectelor secundare asociate cu utilizarea AstraZeneca, s-a luat decizia de a renunța la acest vaccin. Astfel, doar 10,3 milioane de vaccinuri au fost livrate în țară, cinci milioane de persoane au primit cel puțin o doză, iar 3,9 milioane au primit ambele doze.
Vaccinul AstraZeneca rămas va fi transmis în țări terțe prin intermediul COVAX (Acces global la vaccinurile COVID-19).
În total, 23,4 milioane de persoane sunt complet vaccinate în țară, cel puțin o doză de vaccin le-a fost administrată la 29 de milioane de pacienți (populația țării este de 47 de milioane).
Fluxul de știri
0