Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție, caniculă! Recomandările medicilor pentru persoanele din grupurile de risc

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe parcursul zilei de astăzi, se așteaptă temperaturi caniculare cu maxime termice de până la 33 de grade Celsius. Copiii, persoanele cu vârstă înaintată, cei cu maladii cardiovasculare și cei care suferă de hipertensiune sunt atenționați să țină cont de câteva reguli.
Atenție caniculă! Recomandările medicilor pentru persoanele din grupurile de risc
Pe parcursul sezonului estival organismul nostru are nevoie de o grijă sporită. În special, persoanele din grupurile de risc trebuie să țină cont de anumite sfaturi pentru a evita consecințele negative asupra sănătății din cauza temperaturilor caniculare.
Prima și cea mai importantă recomandare este cea de-a evita expunerea la soare între orele 10:00 – 17:00, susține doctorul în medicină Luminița Suveică.
"De asemenea, este important să consumăm o cantitate mai mare de lichide – 3 litri de apă pe zi. În această perioadă trebuie să purtați ochelari, pălării de soare, haine lejere din fibre naturale (mătase, in, bumbac) de culori deschise. Consumați fructe și legume proaspete de sezon", a subliniat specialistul.
Și pentru că aparatele de aer condiționat sunt extrem de solicitate pe vreme caniculară, Luminița Suveică a remarcat faptul că acestea trebuie reglate în așa fel, încât temperatura să fie cu 5-6 grade mai mare decât temperatura ambientală, pentru a evita riscul apariției unor probleme de sănătate, precum pneumonia ș.a.
Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de caniculă cu temperaturi de până la 35 de grade. Avertizarea este valabilă până pe 20 iulie.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fluxul de știri
0