Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: În ce condiții ar putea fi reluat procesul de studii cu prezență fizică în școli

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Deși au mai rămas două luni până la reluarea procesului de învățământ, autoritățile și specialiștii în sănătate ar trebui deja să se gândească la un plan bine stabilit pentru a putea asigura toate condițiile de respectare a măsurilor epidemiologice în clasele de studii.
Expert: În ce condiții ar putea fi reluat procesul de studii cu prezență fizică în școli
De această părere este expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc, care susține că pentru a putea asigura buna desfășurare a procesului de studii în sălile de clasă este necesar ca atât copiii, cât și profesorii să fie vaciinați.
Examen  - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Societate
Câți elevi au promovat BAC-ul și care sunt rezultatele examenelor din acest an
"Trebuie să existe o strategie cu privire la vaccinarea profesorilor și elevilor. Dacă inițiativa de a aduce acele 700 mii doze de vaccin Phizer este în vigoare, am reuși să vaccinăm în această vară elevii de la 12 la 18 ani. Potrivit OMS, este permisă vaccinarea copiilor de la această vârstă. Astfel, vom micșora riscul de răspândire a virsului", a declarat expertul.
Mai mult, și profesorii fac parte din categoria persoanelor cu risc sporit de infectare, însă mulți au refuzat să se vaccineze chiar și până în prezent.
"Aici a-și analiza modelele din alte țări. Multe state au început revaccinarea lucrătorilor medicali și persoanelor din grupurile de risc. Din păcate, în multe școli activează profesori care nu au acceptat să se imunizeze. Acest lucru este grav și ar fi bine să fie obligatorie vaccinarea pentru această categorie", a opinat Tocarciuc.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0