Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandal în jurul închiderii școlii ruse nr. 86: Ce spun pedagogii

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Un adevărat scandal s-a iscat în jurul școlii ruse nr. 86 din Chișinău, care urmează să fie închisă temporar, din cauza unor lucrări de reconstrucție. Părinții elevilor și pedagogii sunt însă nemulțumiți și afirmă că nu s-au respectat înțelegerile anterioare.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. La școala nr. 86 din Chișinău urmează să se desfășoare astăzi o ședință cu participarea părinților elevilor și a pedagogilor. Se va discuta despre închiderea temporară a instituției de învățământ în legătură cu lucrările de construcție a unui nou bloc de studii.
Un profesor care activează la școală și a preferat să-și păstreze anonimatul a declarat pentru Sputnik Moldova că anterior a existat o înțelegere potrivit căreia procesul de studii nu va fi afectat, iar elevii ar urma să rămână în sălile de clasă. Acum însă copiii vor fi repartizați la alte școli. 
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Podcasturi
Expert: În ce condiții ar putea fi reluat procesul de studii cu prezență fizică în școli
„Am programat pentru astăzi o adunare cu părinții, ca să-i anunțăm că școala se închide din 1 septembrie. Se intenționează să se facă o reconstrucție, dar inițial au anunțat că reconstrucția nu va afecta procesul de studii. Ei vor să construiască aici un liceu. Dar în ultimul moment au procedat așa. A fost o înțelegere că școala va activa încă un an și că ni se va permite să rămânem aici câtă vreme vor avea loc lucrări de construcție. Pentru că nu ne încurcă, lucrările de construcție vor avea loc alături. Nu s-au ținut de cuvânt”, a declarat profesorul.
Dimineață, primarul Chișinăului Ion Ceban a ținut să precizeze că școala respectivă urmează să fie reconstruită și să i se ofere un nou suflu.
În prezent se efectuează proiectul, iar după finalizarea acestuia, urmează să se demareze procesul de achiziții, apoi vor începe treptat lucrările. Ceban a menționat că se dorește ca această instituție să devină una model, iar pentru acest lucru se va depune mult efort. El a menționat anterior, într-o postare pe Facebook, că reconstrucția urmează să fie realizată cu suportul colegilor din București.
Primarul a precizat că în prezent, în această instituții școlară studiază 152 de elevi, deși capacitatea acesteia este de peste 600 de locuri și susține că, după reconstrucție, urmează să fie valorificată întreaga capacitate. Ceban a mai menționat că atunci când vor demara lucrările, elevii, dar și profesorii vor fi transferați temporar în alte instituții pentru a se putea lucra la proiect.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0