Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Viorel Gârbu: De ce PAS nu va face viața mai bună în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gîrbu
Viorel Gîrbu - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Expertul economic Viorel Gârbu se declară sceptic privind capacitățile PAS, amintind despre încercările eșuate ale statelor dezvoltate în lupta cu corupția.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Capacitățile Partidului Acțiune și Solidaritate sunt limitate și să vorbim despre anumite schimbări spre bine după alegerile parlamentare anticipate este prea devreme. Această opinie a fost exprimată de expertul economic Viorel Gârbu în studioul Sputnik Moldova. Potrivit expertului, PAS se va concentra mai mult pe reforma justiției și lupta împotriva corupției.
„Dacă PAS își implementează onest programul politic, atunci în patru ani nu vor schimba totul în Moldova simultan. Mi se pare că PAS se va concentra asupra reformei (justiției - nota redactorului) și lupta împotriva corupției, prin urmare, pentru următorii doi ani, totul, ceea ce este legat de acest lucru va fi pe primul loc", crede expertul.
Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Societate
De ce Slusari nu renunță la Platforma DA în favoarea PAS
Restul sferelor de activitate, este convins Gârbu, vor dispărea în fundal, deoarece partidul nu va avea suficiente capacități pentru a efectua reforme și în alte domenii.
De asemenea, merită să ne amintim că există multe grupuri în Republica Moldova care, făcând lobby pentru propriile interese, încearcă constant să îmbunătățească contextul pentru creșterea veniturilor.
„Toate aceste grupuri, în sferele economice și în alte domenii de activitate, vor efectua inovații pentru a obține dividende economice, dar punctul principal al planului de acțiune PAS va fi lupta împotriva corupției”, a mai spus Gârbu.
În concluzie, expertul a menționat că există multe întrebări privind planul de luptă împotriva corupției promis de PAS. Corupția măruntă - la nivelul de o mie sau zece mii de lei - poate fi probabil eradicată. Dar, dacă avem în vedere cifra de afaceri de milioane și miliarde, atunci în lupta împotriva unei astfel de corupții, țările dezvoltate nu au cu ce se lăuda.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0