Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nou scandal mondial: Ungaria acuzată răspunde fulminant, indicând spre SUA și UK

© Sputnik / Sergey Guneev / Trecere la banca de fotografiiMaďarský premiér Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Presa occidentală aruncă pe piață un mega scandal, acuzând ”guvernele autoritare” că ar fi spionat activiști pentru drepturile omului, ONG-uri și jurnaliști. Vizată direct de acuzații, Ungaria dă un răspuns fulminant, arătând spre arătă spre SUA, Franța și UK.
BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik. Săptămâna începe cu un scandal monstru, care vizează mai multe state, acuzate de folosirea unui soft israelian, spyware-ul Pegasus, pentru a urmări jurnaliști și activiști.
Informația este rezultatul unei anchete „jurnalistice” publicată de The Guardian și alte 16 organizații media, care ar fi avut la bază o ”scurgere masivă de date”.
Un software vândut de compania israeliană de supraveghere NSO Group, spyware-ul Pegasus, care afectează atât dispozitive iPhone cât și Android, ar fi permis extragerea de mesaje, fotografii și e-mailuri, dar și să înregistreze apeluri și să activeze microfoane.
Varga Judit - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Politică
Ungaria îi dă peste nas Occidentului și ironizează dur Olanda și pe Soros
Compania israeliană recunoaște existența softului, dar afirmă că era destinat numai împotriva teroriștilor și a organizațiilor de criminalitate organizată.
Mass media a primit informațiile și o listă cu peste 50.000 de persoane urmărite de la ONG-uri precum ”Forbidden Stories” și Amnesty International. De reținut că ambele sunt finanțate de rețeaua miliardarului Soros. 
Pe listă apar, pe lângă jurnaliști, directori de companii, cadre universitare, ONG-iști, lideri ai sindicali, personalități religioase - dar și oficiali guvernamentali, chiar și miniștri!
Dar, trecând peste detaliile acuzațiilor, relevante sunt statele vizate de acuzațiile anchetei jurnalistice: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, India, Kazahstan, Mexic, Maroc, Ruanda și… bomba… Ungaria!
George Soros - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2020
Ungaria: Soros e în spatele ”statului de drept”
Ori, în condițiile în care statele asiatice sau africane nu sunt percepute ca modele de democrație de către presa occidentală, devine clar că ȚINTA acestui scandal este Ungaria lui Viktor Orban.
De altfel, între Viktor Orban și George Soros este un război ca și declarat – iar având în vedere legăturile ONG-urilor de la care provin acuzațiile cu rețeaua miliardarului devine și mai clar ce este în spatele scandalului.
Dar, este de remarcat răspunsul incendiar dat de Ungaria la solicitarea  ”The Guardian” cu privire la acuzațiile aduse.
”Nu avem cunoștință de nicio presupusă colectare de date susținută în solicitarea dvs. Ungaria este un stat democratic guvernat de regulile statului de drept și astfel, atunci când vine vorba de oricare individ a acționat întotdeauna și continuă să acționeze în conformitate cu legea în vigoare. În Ungaria, organismele de stat autorizate să utilizeze instrumente sub acoperire sunt în mod regulat monitorizate de instituții guvernamentale și neguvernamentale”.
Și acum NUCLEARA din răspunsul Ungariei:
”Ați adresat aceleași întrebări guvernelor din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Germania sau Franţa? În cazul în care aveți (asemenea solicitări și întrebări, n.n), cât a durat până când răspuns și cum au răspuns?
A existat vreun serviciu de Intelligence care v-a ajutat să formulați întrebările?”
Așa cum se poate vedea, răspunsul Ungariei este fulminant, făcând probabil referire la spionarea (dovedită!) de către SUA a unor lideri occidentali, dar și la scandaluri asemănătoare legate de Franța sau Marea Britanie.
Cert este că Budapesta realizează că este ținta reală a ”anchetei” – probabil un alt atac al grupărilor progresiste după ce Ungaria a dat legi care contravin ideilor acestora.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0