Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce spun specialiștii despre riscul răspândirii noilor tulpini de COVID?

© Sputnik / OsmatescoNina Revenco
Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Abonare
Deocamdată în Republica Moldova nu există cazuri de tulpina Delta. Cel puțin acest lucru anunță autoritățile din țara noastră, după ce au primit rezultatele testelor de laborator trimise în străinătate.
Tulpina Delta și Delta plus bântuie și în țara noastră? Ce spun specialiștii
Autoritățile anunță că nu există cazuri de tulpina Delta în Republica Moldova. Asta după ce au trimis laboratorului de referință din Germania probe prelevate de la persoane bolnave. 
Anterior, în cadrul emisiunii "Logica Puterii, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, Ninel Revenco, a menționat că în luna iunie autoritățile au expediat la un laborator din străinătate mai multe probe și din fericire rezultatele au arătat că în țara noastră nu au fost înregistrate alte tulpini ale COVID-19, decât tulpina clasică Alfa. La începutul lunii iulie, țara noastră a mai expediat alte probe.
"Indiferent de tulpină, precauția trebuie să fie aceeași. Este responsabilitatea noastră de a purta masca, de a dezinfecta mâinile și de a respecta distanța fizică", a precizat pentru Sputnik Moldova Ninel Revenco.
Mai mult, specialistul a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a putea scăpa mai repede de COVID-19 și a subliniat că toate vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente, incluse în lista Organizației Mondiale a Sănătății, sunt eficiente și împotriva tulpinii Delta. De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova s-au administrat peste 861 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19.
Ninel Revenco a remarcat că, odată ce în perioada estivală mai multe restricții au fost relaxate, iar evenimentele social-culturale au prins viață, răspândirea mai rapidă a virusului în rândul populației este inevitabilă.
De precizat că în țările vecine deja sunt înregistrate cazuri de infectare cu tulpina indiană.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0