Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Program artistic deosebit: Ce poți face sâmbătă seara

© Sputnik / Mihai CarausValentina Volontir
Valentina Volontir - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2021
Abonare
Weekend fierbinte în Capitală. Prima ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău" continuă cu un program artistic pentru toate gusturile. Iată ce activități au pregătit autoritățile pentru ziua de sâmbătă.
Festival de zile mari la Chișinău: Zile pline de evenimente artistice - detalii
În acest an se desfășoară prima ediție a festivalului „Te salut, Chișinău”, cu ocazia celor 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Scopul evenimentului este de a promova cultura, valorile și patrimoniul cultural al Chișinăului, susține reprezentanta Primăriei Chișinău Valentina Volontir.
Astfel, în perioada 14-17 iulie, în Capitală au loc o serie de evenimente social-culturale pentru toți chișinăuienii. În cadrul activităților participă meșteri populari, colective artistice, cunoscuți interpreți, pictori și scriitori. 
Bunăoară, sâmbătă, în ultima zi a festivalului, vizitatorii vor avea parte de Spectacolul omagiu "Odă Chișinăului".
"Începând cu ora 19:00, pe strada pietonală, va avea loc încheierea festivalului, iar cu această ocazia va avea loc și un concert. Pe scenă vor evolua: Orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov”, Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, Cristofor Aldea-Teodorovici și Alex Calancea Band", a precizat pentru Sputnik Moldova Valentina Volontir.
© Sputnik / Miroslav RotariLeontina Vatamanu
Leontina Vatamanu - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Leontina Vatamanu
Tot în seara de 17 iulie, Festivalul va culmina cu proiecții de filme autohtone derulate în aer liber. Evenimentul este adresat publicului larg, cineaștilor, dar și tuturor celor care sunt interesați să descopere ultimele producții cinematografice.
"Sâmbătă vom prezenta lung-metrajul "Urma", în regia lui Dorian Boguță. La ora 21:00 așteptăm toți doritorii", a subliniat regizoarea, scenarista, membrul Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova, Leontina Vatamanu.
Pentru a afla programul detaliat al tuturor evenimentelor organizate în această perioadă, accesați fișierul audio atașat.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0