Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orașul Chișinău a împlinit 585 de ani de la prima atestare documentară

© Sputnik / Mihai Caraus Кишинев люди город
 Кишинев люди город  - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2021
Abonare
La mulți ani, Chișinău! Capitala țării a împlinit astăzi 585 de ani de la prima mențiune. Cu acest prilej, în oraș vor fi desfășurate mai multe evenimente artistice.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Orașul Chișinău a împlinit astăzi 585 de ani de la prima atestare documentară. Potrivit ”Calendarului Național”, Chișinăul a fost atestat ca așezare rurală la 17 iulie 1436.
Cu acest prilej, cea de a IV-a zi a Festivalului ”Te salut, CHIȘINĂU!” va avea loc sub genericul ”Odă Chișinăului”, care va cuprinde un program deosebit de evenimente.
La ora 11:00 a avut loc Flash-mobul „Te salut, CHIȘINĂU", organizat pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în Scuarul Mihai Eminescu, în Parcul Alunelul, Parcul Afgan, Parcul Valea Trandafirilor- Havuzul Muzical.
Valentina Volontir - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Podcasturi
Festival de zile mari la Chișinău: Evenimente artistice pentru toate gusturile
În intervalul 11:00-17:00, în Scuarul Catedralei Mitropolitane, doritorii pot vizita Expoziția de Artă cu vânzare „Tezaur Folcloric". Aici vor evalua mai mulți artişti și interpreți de muzică populară, ansambluri folclorice și etnofolclorice. Totodată, va avea loc o prezentare a costumelor populare.
În același interval de timp, locuitorii și oaspeții Capitalei pot merge la Târgul ECO al producătorilor autohtoni, amplasat în Scuarul Catedralei Mitropolitane de pe strada A. Pușkin.
La ora 12:00, în Scuarul Catedralei Mitropolitane a evoluat ansamblul etnofolcloric ”Moștenitorii”, iar la Muzeul de Istorie are loc evenimentul sub genericul Istorii urbane: Ce se întâmplă în oraș, rămâne în oraș.
Totodată, astăzi, între orele 16:00-19:00, pe strada pietonală Eugen Doga, va avea loc expoziția de pictură a artiștilor plastici și elevi ai Școlilor de Arte.
Sărbătoarea va culmina cu un concert grandios, cu genericul: ”Odă Chișinăului”, care va avea loc între orele 19:00-23:00. Pe scena amplasată pe strada pietonală Eugen Doga la intersecție cu strada Grigore Vieru va evolua Orchestra municipală de muzică populară ”Frații Advahov”, ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii”, Cristofor Aldea-Teodorovici Orchestra și Alex Calancea Band.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0