Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov denunță adevăratul, șocantul rezultat al ocupării Afganistanului

© POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Гватемалы С. Лаврова и П. Броло
Встреча глав МИД РФ и Гватемалы С. Лаврова и П. Броло - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2021
Abonare
Ministrul de Externe al Federației Ruse expune datele concrete în urma ocupației Afganistanului de către SUA și aliații lor – datele șocante confirmă multe ipoteze ale analiștilor.
Chișinău, 18 iul – Sputnik. Ministrul de Externe al Federației, Serghei Lavrov, a explicat, răspunzând întrebărilor mass-media, care sunt urmările ocupației americane în Afganistan, dar a și comentat ipoteze legate de retragerea urgentă a armatelor SUA și ale aliaților.
Встреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Rusia
Lavrov a explicat în ce caz Rusia va interveni în situația din Afganistan
De fapt, prima temă care i-a fost propusă lui Lavrov a fost legată de comentariile mai multor experți că ”retragerea pripită a trupelor americane din Afganistan a fost o acțiune planificată pentru a crea tensiune în zona intereselor geopolitice ale Rusiei”. O analiză în acest sens a fost făcut și de Sputnik Moldova România.
Este de acord ministrul Serghei Victorovici Lavrov cu această ipoteză?
”Nu sunt un susținător al teoriilor conspirației”, a spus Lavrov, menționând însă ”am auzit că poate această retragere pripită a trupelor urmărește câteva obiective geopolitice… nu trebuie să ghicim”.
Pe de altă parte, Lavrov remarcă explicația SUA: ”Americanii au plecat, după cum a confirmat președintele american Joe Biden, pentru că au considerat misiunea lor îndeplinită”.
”Au încercat să prezinte situația în cele mai pozitive culori, dar toată lumea înțelege că misiunea a eșuat - acest lucru este recunoscut în mod deschis, inclusiv în Statele Unite”,  comentează Lavrov.
Trăgând linia și adunând rezultatele ocupației SUA în Afganistan, Serghei Lavrov denunță fără menajamente realitatea:
”Terorismul nu a dispărut nicăieri. Filialele ISIS și Al-Qaeda și-au consolidat pozițiile în Afganistan”, a declarat Lavrov, expunând o cifră absolut șocantă: ”Producția de droguri a atins cote record: 90% din toate drogurile din lume provin din Afganistan”.
Așteptăm acum reacția oficialilor americani – dar suntem siguri că aceștia nu vor avea curajul să răspundă acestor date ale dezastrului politicii lor agresive și imperialiste.
Menționăm că Serghei Lavrov a răspuns întrebărilor presei vineri, 16 iulie 202, în urma participării sale la o conferință internațională de la Tașkent, conform datelor transmise de MAE rus.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0