Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a explicat în ce caz Rusia va interveni în situația din Afganistan

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара
Встреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful diplomației de la Moscova a subliniat că ceea ce se întâmplă în Afganistan îngrijorează Rusia din punctul de vedere al unei posibile „răspândiri de necazuri” pe teritoriul aliaților săi.
Rusia nu va întreprinde nimic cu privire la Afganistan atât timp cât situația se dezvoltă doar pe teritoriul acestei țări, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o conferință de presă la Moscova.
„Faptul că talibanii au ocupat posturi de frontieră la granița cu Iranul, la granița cu Tadjikistanul - atâta timp cât acest lucru se întâmplă pe teritoriul Afganistanului, nu vom întreprinde alte măsuri decât să repetăm ​​solicitările noastre insistente pentru un proces pe care toți afganezii l-au susțin verbal, că acest proces ar trebui să înceapă cât mai curând posibil", a spus el.
Șeful diplomației de la Moscova a subliniat că ceea ce se întâmplă în Afganistan îngrijorează Rusia din punctul de vedere al unei posibile „răspândiri de necazuri” pe teritoriul aliaților săi.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin, despre al treilea război mondial
În plus, Moscova susține punerea în aplicare a acordurilor dintre Washington și talibani.
În Afganistan are loc o confruntare între forțele guvernamentale și mișcarea „Taliban”*, care a cucerit teritorii semnificative din zonele rurale și a lansat o ofensivă împotriva orașelor mari. Escaladarea situației vine pe fondul retragerii trupelor americane, pe care Washingtonul a promis să o finalizeze până la 11 septembrie.
Delegația biroului politic al mișcării „Taliban” se află acum la Moscova. S-au întâlnit cu trimisul special al președintelui rus pentru Afganistan, Zamir Kabulov, și au promis că nu vor deranja statele vecine și că nu vor permite prezența „Statului Islamic”* în țară. De asemenea, și-au prezentat obiectivele și au anunțat că sunt gata să înceapă relațiile cu Statele Unite de la zero.
* Organizație teroristă, interzisă în Rusia
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0