Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juravliov: Cum va dezvolta PAS relațiile cu Rusia

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaГенеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев
Генеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2021
Abonare
Expertul Dmitrii Juravlev a explicat semnificația vectorului occidental, în care țările CSI aleg prietenia cu Occidentul, iar Estul le alimentează.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Întregul sens al vectorului occidental în țările CSI se rezumă la o schemă foarte simplă - vom prieteni cu Occidentul, iar Estul va trebui să ne hrănească.
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Societate
Ciurea: Ce ar putea prăbuși Partidul Acțiune și Solidaritate
Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către directorul general al Institutului pentru probleme regionale (Federația Rusă) Dmitrii Juravliov.
”În cadrul unui eveniment care a avut loc la începutul anului 2 000, un diplomat francez a spus că alimentarea Moldovei și a regiunii transnistrene nu e interesantă, deci asumați-vă responsabilitatea pentru acestea. Adică? Anume asta vrea Occidentul", a spus expertul.
Juravliov a reamintit că instanțele continue privind problema încălcării intereselor Ucrainei, de asemenea, se reduc la faptul ca rușii să plătească. Rușii nu mai vor să plătească pentru dragostea Ucrainei, atunci să plătească pentru ură. Același lucru este valabil și în Moldova.
"Partidul PAS a câștigat, iar Moldova se va îndrepta spre Europa, însă noi am spus de multe ori că Moldova nu va obține piețe de desfacere pentru bunurile sale în Europa. Iar să mâncăm vrem. Prin urmare, vom lucra pentru Europa și vom lua bani de la Rusia. Pur și simplu, o altă opțiune nu există", a subliniat expertul.
Totodată, Juravliov a reamintit că orice orientare pro-occidentală în țările CSI este una ambiguă, nu pentru că oamenii sunt ticăloși, ci pentru că în această situație nu există o altă cale. "Occidentul nu vrea să îi hrănească. Chiar și elita. Dar trebuie să trăiești cumva. Și numai rușii vor putea hrăni", a conchis interlocutorul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0