Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Anatol Țăranu: Se poate transforma Maia Sandu în Vladimir Voronin?

© Sputnik / Mihai CarausAnatol Țăranu
Anatol Țăranu - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Analistul politic a comparat „produsele” celor două ere, evaluând integrarea europeană a lui Vladimir Voronin și Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Teoretic, Sandu poate deveni un „nou Voronin” pentru Republica Moldova, dar spre deosebire de Vladimir Voronin, Maia Sandu este un „produs” al unei generații diferite. Această opinie a fost exprimată de analistul politic Anatol Țăranu în studioul Radio Sputnik Moldova.
Țăranu a menționat că, în mare parte, Voronin s-a dezamăgit foarte repede de stabilirea obiectivelor cu care a ajuns la putere.
Виталий Катанэ - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Politică
Catană: PAS este partidul oamenilor bogați
„Amintiți-vă, a venit la putere cu nevoia ca Moldova să adere la uniunea Rusia-Belarus și a ajuns la integrarea europeană", a remarcat Țăranu. 
În viitorul parlament al Republicii Moldova vor intra Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic Șor. 
Conform rezultatelor, Partidul Acțiune și Solidaritate a acumulat 52,72% din voturi – cel mai mare scor obținut de un concurent electoral în istoria alegerilor parlamentare în Republica Moldova. Astfel, în noul Legislativ, PAS va avea 63 de mandate, BECS - 32 de mandate, dintre care 22 PSRM și 10 PCRM, iar Partidul ȘOR - 6 mandate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0