Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus denunță ferm perfidia Occidentului

© Photo : Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus denunță atitudinea perfidă a SUA și partenerilor săi, dar și a lipsei de profesionalism și responsabilitate cu care acționează.
BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Extrem de importantă în contextul actual, conferința despre problemele Asiei Centrale și de la Tașkent a abordat și tema Afganistan.
Maria Zaharova comentează că subiectul Afganistanului și ceea ce i-au făcut Statele Unite, ”abandonându-l perfid în cel mai dificil moment din istoria sa”, a devenit unul dintre cele dominante.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Rusia
Zaharova pune la punct demnitarii germani care lansează teorii conspiraționiste
Ambasadoarea rusă punctează declarația președintele Pakistanului, care a spus în țara sa că ”există deja 3 milioane de refugiați din Afganistan”.
Ei bine, în fața unei asemenea cifre colosale, intervenția lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, a fost privită ca a unui care ”reprezintă doar acele țări care, împreună cu Statele Unite, pun lucrurile „în ordine„ în Afganistan de 20 de ani”, comentează Zaharova.
”Și ce crezi că a spus? Și-a făcut curaj, s-a uitat în jurul său la cei prezenți (și aceștia sunt, în primul rând, vecinii din Afganistan, care au primit lovitura consecințelor neprofesionalismului Occidentului de mulți ani!) și a spus că situația din Afganistan este o responsabilitate comună!”, scrie Zaharova revoltată.
Cu alte cuvinte, Borrell a reacționat ”în cele mai bune tradiții occidentale: creați mai întâi o problemă, apoi căutați-i pe cei responsabili și apelați la eforturile colective”.
Deci, vorbind în numele celor care au declanșat nenorocirile din Afganistan, Josep Borrell le cere celor care suportă, nevinovați, consecințele acțiunilor… să considere rezolvarea situație o chestiune de ”responsabilitate comună”!
”Așa a fost și în Irak, Libia, acum în Afganistan”, atrage atenția Zaharova, arătând că Borrell a avut tupeul de a vorbi despre ”necesitatea de a lucra și mai mult pentru a „întări spatele”, că UE dorește să devină „cheia transformării””!...
Și asta nu e tot! Borrell a spus o gogomănie și mai mare, pe care Maria Zaharova o numește ironic ”cel mai reușit discurs al Înaltului Reprezentant al UE”:  este vorba de ”apelul la crearea unui „viitor verde” în Afganistan.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Nu sunt sigur că toată lumea din regiune va lega acest lucru de agenda climatică”, încheie cu amară ironie Zaharova, în fața unei atitudini atât de perverse și iresponsabile a Occidentului.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0