Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tehnologie rusească de reproducere a viselor poate ajuta la vindecare de Covid şi de AVC

CC BY 2.0 / Mislav Marohnić / PhotoПохмелье
Похмелье - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noua tehnologie rusească de reproducere a viselor poate ajuta în recuperarea pacienților care au suferit accident vascular cerebral sau care au avut Covid, precum și la tratarea tulburărilor din spectrul autist, a declarat pentru Sputnik CEO-ul companiei Neurobotics.
BUCUREŞTI, 16 iul – Sputnik. Un dispozitiv dezvoltat de compania rusească Neurobotics înregistrează semnale de activitate din creier pentru a reproduce visele umane – o tehnologie promițătoare care ajută în recuperarea după mai multe boli, inclusiv după Covid-19.
Кишинев люди город  - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Societate
Chișinăul a intrat în zona verde COVID-19: Ce restricții sunt scoase
Un set de căști neuro este conectat la o aplicație de pe un smartphone sau un computer, a explicat pentru Sputnik directorul general al grupului, Vladimir Konicev. Căștile preiau semnale de la electroencefalograf și înregistrează activitatea creierului.
Cu ajutorul tehnologiei este posibil să se antreneze creierul pentru diferite scopuri.
„Ca parte a procesului reabilitării după un accident vascular cerebral, este foarte important să începeți antrenamentul cât mai devreme posibil, pentru a menţine conexiunile neuronale neafectate și a ajuta la formarea unor conexiuni noi”, a spus Vladimir Konichev.
Printre domeniile de aplicare sunt incluse şi neuro-exerciții pentru pacienții care au suferit de coronavirus.
„Acesta este un psiho-antrenament pentru inducerea unei stări de relaxare profundă (o stare în care corpul se recuperează bine, un efect similar poate fi obținut și în timpul practicilor meditative pe termen lung)”, a adăugat CEO-ul Neurobotics.
În plus, dispozitivul poate ajuta în procesul de neurocorecție a copiilor cu tulburări ale spectrului autist și cu alte probleme de dezvoltare, a mai spus Konichev.

Efectele neurologice și mentale ale Covid

Potrivit The Lancet Psychiatry, una din trei persoane care au avut Covid-19 au suferit afecțiuni neurologice sau psihiatrice în termen de șase luni de la infecție.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Tot mai multe cazuri de COVID-19 de import: Bilanțul infectărilor
Mai exact, pacienții care s-au recuperat s-au plâns cel mai adesea de anxietate (17%) și tulburări de dispoziție (14%). În 2,1% dintre cazuri, persoana a suferit un accident vascular cerebral, în 0,7% dintre cazuri, a suferit de demență și în 0,6% dintre cazuri, de hemoragie cerebrală, riscul crescând odată cu severitatea bolii.
În timp ce cercetătorii analizează opțiuni pentru reducerea leziunilor neurologice după accident vascular cerebral, transfuziile de sânge de la o persoană sănătoasă ar putea fi o soluţie.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0