Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul a intrat în zona verde COVID-19: Ce restricții sunt scoase

© Sputnik / Mihai CarausКишинев люди город
Кишинев люди город  - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău stabilește „Cod Verde” în contextul pandemiei COVID-19.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a stabilit gradul de alertă „Cod Verde” în baza indicatorului de incidență cu COVID19.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Încă 23 de familii ale medicilor decedați din cauza COVID-19 vor primi indemnizații unice
Comisia a decis, în contextul răspândirii la nivel mondial şi regional a tulpinilor noi şi mutaţii a virusului COVID-19 în municipiul Chişinău se menţine, ca măsuri importante de precauție, măsurile obligatorii de prevenire şi control a infecției cu noul coronavirus purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanţei fizice de minim un metru. 
La fel, se va face dezinfecţia şi igienizarea mâinilor, cu asigurarea produselor şi preparatelor virucide în toate întreprinderile, instituțiile şi organizațiile de drept public şi privat, inclusiv în centrele comerciale, magazine, instituții HORECA, alte structuri care prestează servicii publice.
„Procesul de vaccinare anti-COVID-19, cu orice vaccin disponibil şi aprobat pentru utilizare în Republica Moldova, rămâne măsura esențială de sănătate publică recomandată pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Vaccinarea împotriva infecției COVID-19 salvează vieți, protejează de forme critice şi de decese din cauza noului coronavirus, este un act de responsabilitate civică pentru combaterea pandemiei şi revenirea la normalitate. Vaccinarea este gratuită şi disponibilă pentru toţi doritorii, indiferent de viza de reşedinţa sau locul de trai, în toate instituțiile medicale de asistenţă medicală primară (Centrele Medicilor de Familie, Centrele de Sănătate, Centrul Municipal de Vaccinare, punctele mobile de vaccinare şi prin echipele mobile de vaccinare)”, este precizat în decizia Comisiei.
Potrivit deciziei, toate punctele de vaccinare din municipiul Chişinău vor activa în regim 7/7 zile, conform programului de activitate a instituțiilor medico-sanitare publice şi private, inclusiv, cu asigurarea deplasării la domiciliu a echipelor mobile de vaccinare, la solicitarea persoanelor cu dizabilități, persoanelor imobilizate la pat, alte persoane cu dificultăți locomotorii. Punctele mobile de vaccinare (troleibuzul şi autobuzul) vor activa 7/7 zile, pe tot parcursul campaniei de vaccinare, conform programului prestabilit.
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Societate
Capitala riscă să fie lovită de un nou val de COVID-19: Mult mai contagios și agresiv
Totodat, se menţine regimul de acces restricţionat în cadrul Centrului de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din str-la Haltei, 2, până la 31 decembrie 2021. Centrul va asigura beneficiarilor acordarea serviciilor de găzduire şi orientare, în regim de 24/24 ore, 7 zile pe săptămână, precum şi alimentarea acestora, cu implementarea măsurilor de control şi combatere a infecţiei COVID-19. Se menţin, până la 31 decembrie 2021, măsurile de restricționare în procesul de prestare a Serviciului de alimentare a persoanelor socialmente vulnerabile din municipiul Chişinău, prin acordarea pachetelor cu produse alimentare, în schimbul prânzurilor calde. Se permite organizarea odihnei şi întremării copiilor în instituțiile de întremare ,,Campingul Vadul lui Vodă" și ,,Perlele Nistrului", din subordinea Confederației Naționale a Sindicatelor, în regim 24/24, cu prezenţa fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică şi efectuarea termometriei de două ori pe zi. O precondiție obligatorie este deținerea certificatului de vaccinare cu ambele doze a personalului angajat şi personalului antrenat în activitățile din aceste tabere.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0