Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Relația Moldova-Rusia: Ar putea să se schimbe ceva după alegeri?

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", doctorul habilitat în politologie Victor Juc a comentat relațiile care s-ar putea instala între Republica Moldova și Federația Rusă, în condițiile în care PAS a obținut majoritatea parlamentară în urma scrutinului anticipat.
Relația Moldova-Rusia: Se va schimba ceva după alegeri?
Relația dintre Republica Moldova și Federația Rusă nu va suporta schimbări esențiale după alegerile anticipate din data de 11 iulie. De această părere este doctorul habilitat în politologie Victor Juc, care susține că noua clasă politică va încerca să mențină un echilibru în acest sens.
"Relațiile nu se vor schimba nici spre bine, nici spre rău. Cred că va fi o relație constantă,  întrucât sunt câteva probleme majore de rezolvat, printre care și situația din Transnistria, care probabil va fi mai complicată, dar nu cred că se vor produce schimbări substanțiale pe acest vector", a declarat doctorul habilitat în politologie.
Mai mult, Victor Juc a menționat că cei de la PAS sunt conștienți de importanța menținerii unei relații bune cu Federația Rusă și nu vor face pași nechibzuiți în raport cu acest stat. Cert este că raporturile cu Uniunea Europeană vor cunoaște o apropiere mai profundă și consistentă decât a fost până în prezent, susține politologul.
De menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate. Este pentru prima dată când un partid de dreapta reușește să obțină majoritate parlamentară în țara noastră. Aproximativ 1 454 234 de cetățeni au participat la scrutinul din 11 iulie, dintre care peste 52 la sută au susținut Partidul Acțiune și Solidaritate, iar aproape 30 la sută – Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Partidul Politic "Șor" abia de a trecut pragul electoral, iar Partidul Politic "Platforma Demnitate și Adevăr" a obținut puțin peste 2 la sută dintre voturile cetățenilor.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0