Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medic: Țineți cont de aceste sfaturi prețioase pe timp de caniculă

© Sputnik / OsmatescoМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Meteorologii anunță vreme caniculară pe parcursul zilei de astăzi. Temperaturile ridicate se vor menține și în următoarele zile. În acest context, specialiștii vin cu o serie de recomandări pentru a vă proteja sănătatea pe timp de caniculă.
Medic: Țineți cont de aceste sfaturi prețioase pe timp de caniculă
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul cardiolog Tatiana Rotaru a precizat că pe parcursul sezonului estival organismul nostru are nevoie de o grijă sporită.
Potrivit Tatianei Rotaru, una dintre cele mai importante recomandări pe vreme caniculară este cea de-a evita expunerea excesivă la soare între orele 11:00 – 16:00.
"De asemenea, este important că consumăm o cantitate mai mare de lichide – 3 litri de apă pe zi. În această perioadă trebuie să purtați ochelari, pălării de soare, haine lejere din fibre naturale (mătase, in, bumbac) de culori deschise. Consumați fructe și legume proaspete de sezon", a remarcat medicul-cardiolog.
În special, pe timp de caniculă, o atenție sporită trebuie acordată copiilor, care sunt mai sensibili la razele solare, persoanelor de vârstă înaintată, celor cu maladii cardiovasculare și celor care suferă de hipertensiune, susține specialistul.
Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
O nouă zi de foc în Moldova: Temperaturi sufocante - pericol pentru multă lume
"Aceștia trebuie să urmărească cu atenție prognoza meteo, să evite expunerea la soare între orele 10:00-18:00. Cei care suferă de boli cardiace trebuie să consulte specialistul pentru a introducere corecțiile necesare de tratament medicamentos. Și tensiunea trebuie mereu controlată, iar în caz de oscilații permanent este necesar să va adresați la medic", a subliniat Tatiana Rotaru.
Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de caniculă cu temperaturi de până la 35 de grade. Avertizarea va fi valabilă până pe 19 iulie. 
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0