Directorul festivalului „Slavianski Bazar”: Avem o relație specială cu Moldova

© Sputnik / Виктор ТолочкоСлавянский базар в Витебске - 2018
Славянский базар в Витебске - 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Festivalul internațional de muzică „Slavianski Bazar” a început în Vitebsk, Belarus. Anul acesta, Moldova va fi reprezentată de Iulia Teleuca în competiția pentru copii.
CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Directorul festivalului, Gleb Lapițki, a povestit despre specificul evenimentului din acest an în studioul Radio Sputnik Moldova. Potrivit acestuia, în amfiteatrul de vară din Vitebsk a avut loc deja o deschidere la scară largă, unde, în ciuda pandemiei, au fost prezenți mulți spectatori.
În plus față de unele restricții și modificări, care au fost stabilite de organizatorii competiției, anul acesta a existat o inovație a festivalului.
„Este vorba de pașapoarte ale cetățenilor festivalului „Slavianski Bazar”. Am numit acest document pașaport- albăstrea, deoarece albăstreaua este simbolul festivalului nostru. Poate fi primit de către toți oamenii care au participat la acest eveniment anual timp de 14 ani sau mai mult, au lucrat, au fost acreditați ", a spus Lapițki.
El a explicat că, în conformitate cu legislația din Belarus, cetățenii primesc primul pașaport la vârsta de 14 ani: „fiecare persoană care a vizitat Vitebsk de 14 ori a lăsat aici o bucată din sine și merită o „înregistrare a semințelor de albăstrea”.
Суперсезон проекта Ты супер! - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2021
Societate
A început castingul pentru sezonul cinci al concursului vocal „Tu ești super!”
„Avem relații de prietenie speciale cu Moldova. Artistul Poporului al Republicii Constantin Moscovici este acel pod de prietenie culturală dintre „Slavianski Bazar” și Moldova. A evoluat ieri la noi și Natalia Gordienko, care a primit marele premiu al competiției”, a menționat Lapițki.
El a menționat că la această competiție internațională „s-au aprins multe stele”: Larisa Dolina, Taisia ​​Povali, Aliona Lanskaia și altele.
Reamintim că mulți artiști moldoveni au evoluat la festivalul „Slavianski Bazar”. Marele Premiu au obținut Natalia Gordienko, Pașa Parfeni și Marcel Roșca, originar din Moldova, dar care a reprezentat România. În plus, Anna Odobescu a obținut argintul la competiție. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0