Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii vaccinați cu ”Sputnik V” sunt așteptați la rapel: Detalii despre maraton

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Primarul general, Ion Ceban, a venit cu detalii suplimentare privind organizarea maratonului de la Palatul Republicii, în cadrul căruia cei vaccinați cu ”Sputnik V” vor primi cea de a doua doză de ser.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Persoanele care s-au vaccinat cu ”Sputnik V” în cadrul maratonului din 26 iunie sunt așteptate mâine la rapel. Este vorba despre 4 000 de cetățeni, care sunt invitați la cele 30 de puncte de vaccinare de la Palatul Republicii.
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Societate
Important pentru cei care au ales să se vaccineze cu ”Sputnik V”: Ce trebuie să știe
Edilul general îndeamnă cetățenii să nu facă cozi și aglomerații de la primele ore ale dimineții. Ceban a menționat că în cadrul maratonului de mâine va fi disponibil exact același număr de doze care a fost folosit și la evenimentul de la sfârșitul lunii iunie. Astfel, cei vaccinați cu prima doză de ”Sputnik V” vor primi cu siguranță rapelul.
”Primul venit, primul servit” - acesta va fi principiul de acces pentru vaccinare în Palatul Republicii: rândul va merge foarte rapid. Astfel, vă rugăm să nu faceți liste, să nu creați aglomerații, să nu ocupați rând de cu noapte, sunt disponibile exact 4 000 doze de ”Sputnik V” pentru fiecare persoană care s-a vaccinat în 26 iunie cu I doză și nimeni nu va lua doza dumneavoastră, deoarece fiecare persoană este deja înregistrată în Registrul electronic”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
Totodată, primarul a menționat că pentru cea de-a doua doză de vaccin ”Sputnik V” nu va fi nevoie de completat formulare, precum în cazul primei doze, respectiv, va fi un proces simplificat și mult mai rapid.
Vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson cu denumirea comercială Jannsen - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Societate
Moldova a mai recepționa 150 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson prin platforma COVAX
”Veți fi vaccinați cu doza II-a chiar dacă o să veniți către ora închiderii, la 18:00”, a afirmat Ceban.
În cazul în care se va forma un rând, cetățenii vor fi direcționați de-a lungul Palatului Republicii, pe strada București, apoi, după caz, pe strada Nicolae Iorga spre strada 31 August. Polițiștii vor asigura ordinea și securitatea în zonă.
Amintim că în cadrul maratonului desfășurat în data de 26 iunie la Palatul Republicii, 4 000 persoane au fost vaccinate împotriva noului tip de coronavirus cu serul ”Sputnik V”.
Republica Moldova intenționează să cumpere 700 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”. Deocamdată, autoritățile nu au putut numi o dată exactă când lotul de ”Sputnik V” ar putea ajunge în țară, din motiv că acum sunt la etapa de negocieri.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0