Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cei care au ales să se vaccineze cu ”Sputnik V”: Ce trebuie să știe

© Sputnik / Mihai CarausМарафон вакцинации "СпутникомV" в Кишиневе
Марафон вакцинации СпутникомV в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu detalii suplimentare privind organizarea maratonului de la Palatul Republicii, în cadrul căruia cei vaccinați cu ”Sputnik V” vor primi cea de a doua doză de ser.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. ”Nu faceți liste preventive, nu veniți de cu noapte la Palatul Republicii, și nici la prima oră. Vaccinul este doar al dumneavoastră și nimeni nu vă va lua doza”. Este mesajul primarului Capitalei, Ion Ceban, adresat cetățenilor care urmează să primească rapelul cu vaccinul ”Sputnik V” în data de 17 iulie.
 Марафон вакцинации во Дворце республики - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Societate
Moldovenii preferă să se vaccineze cu "Sputnik V" împotriva coronavirusului
În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, edilul-șef a solicitat implicarea tuturor direcțiilor pentru o bună organizare a maratonului de vaccinare anti-COVID.
”Rog foarte mult implicarea tuturor direcțiilor: Sănătate, Direcția comunal-locativă, să fie atrași și voluntarii, și nemijlocit personalul spitalului Sfânta Treime”, a comunicat primarul general, Ion Ceban.
Amintim că, în cadrul maratonului desfășurat în data de 26 iunie La Palatul Republicii, 4000 persoane au fost vaccinate împotriva noului tip de coronavirus cu serul ”Sputnik V”.
La 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii de doze de ser au fost distribuite pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii de doze pentru malul stâng.
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Societate
Revista Nature, despre siguranța și eficiența vaccinului ”Sputnik V”
Primul lot de vaccin rusesc ”Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul ”Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin ”Sputnik V”.
Republica Moldova intenționează să cumpere 700 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”. Deocamdată, autoritățile nu au putut numi o dată exactă când lotul de Sputnik V ar putea ajunge în țară, din motiv că acum sunt la etapa de negocieri.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0