Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Capitala riscă să fie lovită de un nou val de COVID-19: Mult mai contagios și agresiv

© Inquam Photos / Virgil SimonescuSpital, secția COVID
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Specialiștii în sănătate din țara noastră atenționează asupra pericolului unui nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, mult mai contagios și agresiv.
Chișinău, 12 iul - Sputnik. Ion Ceban cere să fie convocată ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Se întâmplă în contextul în care există posibilitatea unui noul val de infectări cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Societate
Expert: Cât timp protejează de coronavirus vaccinul rus „Sputnik V”
”Trebuie să avem concluzii oficiale privind situația curentă epidemiologică. Să cunoaștem oficial incidența COVID-19 și respectiv să stabilim dacă suntem în Cod Galben sau Verde de urgență în sănătate publică. În funcție de evidența epidemiologică și de codul declarat, vom menține anumite restricții, recomandări de precauție, sau vom putea permite anumite activități care sunt solicitate”, a comunicat primarul de Chișinău, Ion Ceban.
Potrivit şefului interimar al Direcţiei Sănătate din Chişinău, Boris Gîlcă, Capitala rămâne sub Cod Galben de urgență în sănătate publică. Oficialul a menționat că este necesar să fie convocată ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică în săptămâna curentă.
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Societate
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
”Într-adevăr suntem încă într-o situație incertă referitor la evoluția infectării cu noul coronavirus. Cunoaștem noi tulpini, mult mai agresive. Suntem în perioada estivală, când foarte mulți cetățeni ai noștri călătoresc peste hotare. Se vor întoarce în țară și pericolul pentru un nou val de COVID, cel mai probabil mult mai contagios, mult mai agresiv, care ar putea afecta anume populația tânără, adolescenții sub 18 ani, care nu sunt vaccinați, este eminent”, a afirmat Boris Gîlcă.
În cadrul ședinței s-a anunțat că în Capitală au fost identificate 39 de focare noi de COVID-19.
Boris Gîlcă a subliniat că sarcina prioritară a sistemului de sănătate din municipiu este asigurarea cu vaccinuri a cel puțin 70-80 la sută dintre cetățeni.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0