Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alerte de călătorie COVID-19: Unde sunt impuse restricții de circulație pentru moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausМолдавский биометрический паспорт
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
A fost actualizată noua listă de "alerte de călătorie". În tot mai puține țări, moldovenii nu stau în carantină.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Ministerul de Externe a actualizat vineri informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state.
Astfel, moldovenii care merg în România pot intra fără să stea în carantină dacă prezintă rezultatele negativ la testul COVID-19 sau certificatul de vaccinare. 
Informații despre felul în care puteți călători în alte țări puteți găsi accesând acest link>>>.
Pentru a intra pe teritoriul Ucrainei, moldovenii trebuie să prezente la vamă unul din următoarele acte:
  • rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat 
  • rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat 
  • certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.
Cei care preferă să călătorească în Grecia, la fel trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19 sau testul rapid, confirmarea însănătoșirii sau a vaccinări.
Avion  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Societate
Undă verde la călătorii în Europa pentru moldoveni: Cum putem merge în UE
 Iar pentru intrarea în Turcia se mențin aceleași reguli ca de săptămâna trecuta. Persoanele trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19 sau dovada vaccinării.
Alertele de călătorie pot suferi modificări, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste actualizări sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare.
Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0