Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este sau nu eficient vaccinul Johnson & Johnson împotriva noilor tulpini

© REUTERS / Dado RuvicVaccinul Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Experții în epidemiologie afirmă că vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson este eficient contra tulpinilor Delta și Lambda.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson ar fi eficient împotriva noilor tulpini ale coronavirusului, precum Delta și Lambda. Cu un anunț în acest sens a venit șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul USMF, Angela Paraschiv, în cadrul unei ședințe organizate de Ministerul Sănătății.
”Vaccinurile care au fost dezvoltate, inclusiv serul Janssen/Johnson & Johnson, și-au demonstrat eficiența și pentru variantele apărute, precum Delta, Lambda. Aceste tulpini sunt foarte agresive și provoacă forme grave de boală”, a comunicat Angela Paraschiv.
Флакон с надписью Вакцина против коронавируса Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Vaccinul administrat cu o singură doză: Când ne vom putea vaccina cu Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson este administrat în aproape 45 de țări ale lumii. Acesta a fost precalificat de OMS și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.
”Este un vaccin sigur, eficient și e asemănător cu vaccinul AstraZeneca și ”Sputnik V”. Este obținut prin același tip de platformă cu utilizarea vectorului viral și e dezvoltat în baza adenovirusului 26. Dacă în cazul ”Sputnik V” se utilizează pentru prima doză adenovirusul 26 și la a doua doză adenovirusul 5, în vaccinul Janssen/Johnson & Johnson avem doar adenovirusul 26 cu origine umană. Asta în condițiile în care AstraZeneca utilizează adenovirus de origine animală”, a afirmat șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul USMF.
Potrivit studiilor, o singură doză de vaccin Johnson & Johnson este suficientă pentru a forma acel răspuns imun împotriva virusului SARS-CoV-2.
Vaccinul Johnson & Johnson poate fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Serul este contraindicat doar persoanelor care pot avea o reacție alergică gravă la componentele vaccinului.
”Acestea nu se deosebesc de componentele vaccinului AstraZeneca sau ”Sputnik-V”. Dacă persoana a avut anterior un șoc anafilactic la un alt vaccin, atunci poate fi contraindicat. Toate persoanele pot fi vaccinate, în special cele cu patologii cronice. Acestea sunt în grupul de risc și pot face forme grave de COVID-19.”, a spus specialistul în sănătate.
Vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson cu denumirea comercială Jannsen - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Societate
Moldova a mai recepționa 150 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson prin platforma COVAX
Totodată, șefa Disciplinei de Epidemiologie din cadrul USMF a menționat că OMS și alte instituții internaționale nu recomandă administrarea a două tipuri diferite de vaccin împotriva COVID-19.
”Prima și a doua doză trebuie administrată de la același producător. Nu avem siguranță că nu sunt reacții adverse dacă administrăm două doze diferite. Excepțiile pot fi dacă la prima doză, persoana a manifestat o reacție adversă foarte gravă. În asemenea cazuri, se recomandă un vaccin cu ARN mesager pentru administrarea dozei a doua”, a menționat Angela Paraschiv.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0