Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul administrat cu o singură doză: Când ne vom putea vaccina cu Johnson & Johnson

© REUTERS / DADO RUVICФлакон с надписью "Вакцина против коронавируса Johnson & Johnson"
Флакон с надписью Вакцина против коронавируса Johnson & Johnson - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Un nou maraton de vaccinare va fi organizat în Capitală. Autoritățile în sănătate anunță că s-ar putea ca oamenii să se vaccineze și cu Johnson & Johnson.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Un nou maraton de vaccinare va fi organizat duminică în Chișinău. La maraton va fi disponibil vaccinul AstraZeneca și, cel mai probabil, vaccinul Johnson&Johnson. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății Denis Cernelea în cadrul conferinței de presă cu privire la procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova.
Doses de vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Un nou lot de vaccinuri anti COVID-19 a ajuns la Chișinău
"Duminică, data de 18 iulie, la USMF „N. Testimițeanu”, la Malina Mică, va fi organizat maratonul pentru administrarea vaccinului AstraZeneca. Cel mai probabil va fi disponibil și vaccinul Johnson&Johnson, dar despre aceasta urmează să informăm suplimentar", a declarat Cernelea. 
Un lot de 151 200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns luni seara la Chișinău. Autoritățile în sănătate anunță că dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră.
Republica Moldova urmează să recepționeze în total peste 500 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin platforma COVAX. 
COVID-19: Câte cazuri au fost confirmate luni în Moldova>>>
Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.
Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson &Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA și Uniunea Europeană. 
De la începutul campaniei de vaccinare, în țara noastră s-au administrat peste 803 mii de doze de vaccin anti-COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0