Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea de Conturi, ținta unor atacuri cibernetice: Au fost distruse bazele de date

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de conturi a Republicii Moldova
Curtea de conturi a Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Site-ul Curții de Conturi a devenit ținta unor atacuri cibernetice. Anunțul a fost făcut de către instituție pe pagina de Facebook.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Curtea de Conturi anunță că bazele de date publice au fost distruse după ce site-ul oficial al instituției a fost spart de hackeri.
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Presupusă „înțelegere de cartel” între mai multe companii petroliere - DOC
„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției, emis pe pagina de Facebook. 
Potrivit Curții de Conturi, în urma investigațiilor urmează să se identifice dacă atacul cibernetic a fost organizat de hackeri arbitrar, în scop de șantaj, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.
Instituția a informat despre faptul că acum se lucrează la restabilirea site-ului, dar asta va dura ceva timp. În acest context, Curtea de Conturi a îndemnat persoanele interesate să urmărească pagina de Facebook a instituției pentru că acolo vor fi mediatizate rapoartele de audit, până la remedierea situației cu site-ul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0