Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consiliul Concurenței condamnă apariția în presă a raportului privind piața petrolului

© Sputnik / Mihai CarausConsiliul Concurenței
Consiliul Concurenței - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Instituția condamnă difuzarea în spațiul public a raportului de investigație privind presupusele încălcări pe piața produselor petroliere și a sesizat în acest sens organele de drept.
CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Consiliul Concurenței a venit cu o reacție la apariția în presă a informațiilor cu privire la raportul instituției despre presupusele încălcări de ordin concurențial de pe piața petrolieră.
”Consiliul Concurenței condamnă acțiunile arbitrare și ilicite de difuzare a raportului de investigației în mass-media, context în care a sesizat organele de ocrotire a normelor de drept, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor pe caz”, este menționat într-un comunicat al Consiliului.
După cum precizează instituția, toate acțiunile Consiliului Concurenței sunt ghidate de respectarea procedurilor și termenelor conform Legii concurenței nr. 183 din 11.07.2012.
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Presupusă „înțelegere de cartel” între mai multe companii petroliere - DOC
Totodată, Consiliul a specificat că dosarul este la etapa exercitării dreptului de apărare a părților, și anume examinarea de către echipa de investigație a observațiilor prezentate (cca 400 file) și întocmirea tabelului de divergențe, precum și eventual desfășurarea audierilor părților.
”Plenul Consiliului Concurenței va adopta o decizie pe caz, care va fi un act administrativ public, pasibil controlului judiciar”, subliniază instituția.
Consiliul Concurenței reiterează disocierea de orice informație pe caz apărută în spațiul public până la adoptarea unei decizii în acest sens, legale și motivate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă <a href="https://sputniknews.com/pop
Fluxul de știri
0