Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia care îi vizează pe șoferi: Circulația unor categorii de mașini este interzisă

© Sputnik / Miroslav RotariStrada Alecu Russo
Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Pe timp de caniculă, pe drumurile din Chișinău este interzisă circulația vehiculelor de mare tonaj. Decizia a fost luată de municipalitate, pentru a nu admite deteriorarea învelișului din beton asfaltic al drumurilor publice.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Circulația mașinilor de mare tonaj pe străzile Capitalei este interzisă pe timp de caniculă. Restricția este valabilă în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în intervalul orelor 10:00-20:00.
Smurd Moldova 112 - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Societate
S-a înnoit parcul de autospeciale SMURD: Cum arată noile mașini - Foto
Potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei, măsura are drept scop protejarea învelișului din beton asfaltic al drumurilor publice, iar restricțiile vizează vehiculele care depășesc capacitatea de 20 tone.
”Limitările de circulație în perioada cu temperaturi caniculare nu vizează transportul public de pasageri, unitățile care transportă produse alimentare, materiale destinate prevenirii sau lichidării situațiilor excepționale, vehicule destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și celor implicate în reabilitarea drumurilor, în limitele șantierelor de construcție”, anunță municipalitatea.
Amintim că meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de caniculă valabilă în toată țara, până în data de 19 iulie. Maximele termice vor urca până la 34 de grade Celsius.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0