Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a înnoit parcul de autospeciale SMURD: Cum arată noile mașini - Foto

© Sputnik / Mihai CarausSmurd Moldova 112
Smurd Moldova 112 - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Abonare
Echipajele SMURD vor avea de azi înainte autospeciale noi pentru a putea interveni prompt în situațiile de risc. Astfel, primele zece mașini au fost aduse marți, 6 iulie, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Primele zece autospeciale procurate în cadrul proiectului „SMURD 2” au ajuns în țara noastră. Potrivit IGSU, opt dintre ele sunt destinate intervenției rapide în caz de incendii sau accidente, pentru evacuarea și transportarea victimelor.
Elicopter SMURD prăbușit - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2021
Societate
Cinci ani de la tragedia din Haragâș, unde un elicopter SMURD s-a prăbușit
Autosanitarele dispun de echipament pentru stingerea incendiilor, pentru descarcerare, acordarea primului ajutor, precum are și o celulă medicală.
„Mașinile performante de tip furgon cu tracțiune 4X4, au peste 190 de cai putere și sunt destinate misiunilor de salvare. Totodată la IGSU au ajuns și două ambulanțe de terapie intensivă, care vor spori calitatea acțiunilor SMURD”, se menționează în comunicatul de presă al IGSU. 
În cadrul proiectului „SMURD 2”, în țară, ar urma să fie livrate 14 autospeciale dotate cu echipament medical performant pentru acordarea primului ajutor și pentru transportarea pacienților la spital, dar și pentru efectuarea lucrărilor de descarcerare și salvare.
Potrivit IGSU, proiectul „SMURD 2” este unul transfrontalier și este finanțat de UE cu un buget de peste zece milioane de lei. Proiectul prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni și Cantemir, dar și construcția a patru platforme de aterizare  - decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul.
Proiectul urmează să fie realizat în totalitatea până la finele anului viitor. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0